Politie Groningen

Donderdag 5 april 2007

Provincie Groningen, 05-04-2007

Groningen: politie houdt verdachte van insluipingen aan

De politie heeft woensdagmorgen in de Acacialaan een 21-jarige Stadjer aangehouden. Een getuige zag dat de man opvallend veel aandacht had voor een woning aan de Maluslaan. Zij alarmeerde de politie. De politie werd daar de laatste tijd vaker geconfronteerd met insluipingen in woningen en ging direct op de melding af. Agenten zagen in een brandgang aan de Prunusstraat een fiets staan en namen daar een kijkje. Al snel kwam de verdachte op hen aflopen. Toen zijn identiteit gevraagd werd en hij zijn naam kenbaar maakte, wisten de agenten wie hij was. De verdachte was vorig jaar ook al eens aangehouden voor insluipingen en op de vraag wat hij daar deed, antwoordde hij niet. Toen ze hem vroegen of hij mee wilde lopen, ging hij er als een speer vandoor. Een achtervolging was uiteindelijk succesvol. Hij werd ingerekend en ingesloten voor nader onderzoek. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: auto-inbraken

In de Bandoengstraat, Bedumerstraat, Concordiastraat en Bankastraat is dinsdagnacht ingebroken in vier autos. Bij alle autos werd een ruit ingeslagen, waardoor zeker in drie gevallen de radio-cd-speler is weggenomen. De eigenaren hebben aangifte gedaan en de politie onderzoekt de inbraken.

Groningen: man doet aangifte van mishandeling

Een 55-jarige man uit Groningen heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij liep woensdagmiddag op het zebrapad op de Westersingel toen een automobilist in eerste instantie remde en weer gas gaf. Hierdoor moest de Stadjer een stap achteruit doen. De automobilist stapte uit en gaf de man ineens een trap en een klap. Hij stapte vervolgens weer in zijn auto en reed weg. Het slachtoffer noteerde het kenteken en belde de politie. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man ernstig gewond door val

Een 78-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag op de Van Iddekingeweg gewond geraakt. Hij reed op zijn snorfiets ter hoogte van de Hora Siccemasingel toen de valbeugel om het motorblok los raakte. De beugel kwam tussen de spaken terecht, waardoor de man viel. Door de val raakte hij ernstig gewond. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Over de aard van de verwondingen is verder niets bekend.

Groningen: bromfietser onder invloed gaat onderuit

Een 33-jarige bromfietser uit Groningen is woensdagavond op de Eikenlaan gewond geraakt. Hij was met alcohol op, maar zonder helm, op de bromfiets gestapt. Hij reed in de bocht van de Eikenlaan tegen de stoeprand. Hierdoor viel hij, waardoor hij aangezichtsletsel, een hersenschudding, een gebroken elleboog en gebroken duim op liep. In het ziekenhuis is hij aangehouden. Ook is er bloed afgenomen om vast te kunnen stellen wat zijn alcoholpromillage is geweest. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: geluidsoverlast leidt tot inbeslagname apparatuur

De politie heeft woensdagnacht bij een woning aan de Enno Dirk Wiersmastraat geluidsapparatuur in beslag genomen. Er kwamen meerdere klachten van omwonenden binnen. Toen agenten kwamen was het stil en donker en op aanbellen werd niet gereageerd. Hierop gingen de agenten weer weg, maar korte tijd later kwam er weer eenzelfde melding. Dit keer hoorden ze harde muziek uit de woning komen. De 38-jarige bewoonster wilde echter niet opendoen. Agenten zijn toch de woning binnen gegaan en namen de geluidsapparatuur in beslag. De vrouw wordt op een later tijdstip gehoord en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: fietser valt

Een 74-jarige fietser uit Stadskanaal is woensdagmiddag gewond geraakt bij een val van zijn fiets. De man reed op de Van der Duyn van Maasdamweg in Hoogezand toen hij door onduidelijke oorzaak onderuit ging. Hij is met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Middelstum: gewonden bij kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de Delleweg bij Middelstum zijn woensdagmiddag twee automobilisten gewond geraakt. Een 27-jarige automobilist uit Middelstum reed richting de splitsing met de E.L. Ubbensweg en merkte te laat op dat op deze splitsing een 38-jarige automobilist uit Westeremden stil stond. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed tegen de achterkant van de stilstaande auto. Beide mannen zijn met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Onstwedde: jongen valt van fiets

Een 16-jarige fietser uit Onstwedde is woensdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Ter Maars in zijn woonplaats van zijn fiets viel. De jongen viel van zijn fiets toen het spatbord van zijn voorwiel los schoot. Hij is met been- en armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: jong duo betrapt

Twee mannen uit Stadskanaal (49 en 23 jaar) hebben woensdagavond twee tieners aangehouden voor een poging inbraak. De Knoalsters zagen de twee jonge plaatsgenoten (13 en 15 jaar) lopen in de Poststraat en hadden een vermoeden dat zij zojuist een inbraakpoging hadden gepleegd. Dit bleek ook het geval. De twee mannen wisten het jonge duo op het Bakboord staande te houden. Daar werden ze vervolgens overgenomen door de politie.

Provincie Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft woensdag op meerdere plaatsen in de provincie het verkeer gecontroleerd. Op de Westersingel in Groningen werd een roodlicht- en gordelcontrole gehouden. In totaal werden 145 automobilisten en 420 (brom)fietsers gecontroleerd. Tien personen reden door rood licht en kregen een bekeuring. Vier automobilisten droegen geen gordel en kregen een bon. Ook in de omgeving van de Rijksweg werd het verkeer gecontroleerd. In totaal werden zeven bekeuringen uitgeschreven: gordel (2x), niet-handsfree bellen (2x), zonder helm rijden (1x), negeren rood licht (1x), parkeren buiten de vakken (1x).

Bij een verkeerscontrole op de N366 bij Nieuwe Pekela heeft de politie dinsdagavond 29 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de controle werd onder andere gecontroleerd op de technische staat van voertuigen, papieren en dreigend afvallende lading. Een 22-jarige automobilist uit Veendam moest zijn autopapieren inleveren, omdat er teveel mankementen aan zijn auto werden geconstateerd.

In het midden en oosten van de provincie werden verder nog diverse controles uitgevoerd. Zes personen werden beboet voor het niet dragen van veiligheidsgordels. Ook werden elf bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen.

Oost-Groningen: controle landbouwvoertuigen

De politie heeft woensdag in de omgeving van Sellingen, Vlachtwedde en Bourtange een verkeerscontrole onder landbouwvoertuigen gehouden. Agenten constateerden onder andere dat de verlichting vaak niet in orde was. Ook het zicht rondom de voertuigen was enkele malen onvoldoende. Een 56-jarige man uit Sellingen werd bekeurd, omdat hij niet handsfree in zijn tractor reed, de lading zorgde voor onvoldoende overzicht en de aanhanger niet juist gekoppeld was. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: automobilist te snel

Tijdens een snelheidscontrole op de Zwet in Delfzijl is een 19-jarige automobilist uit die plaats staande gehouden omdat hij te snel reed. De man werd geklokt op 96 km/u, terwijl de maximum snelheid hier 50 km/u is. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1980, aantal overtredingen: 231, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.