HP rust zakelijke notebooks en tablet pc's uit met SafeBoot-encryptiesoftware

Nieuwegein, 5 april 2007 - SafeBoot, een Nederlandse ontwikkelaar van producten voor mobiele databeveiliging, maakt bekend dat zijn gelijknamige encryptiesoftware standaard wordt meegeleverd op zakelijke notebooks en tablet pc's van HP. SafeBoot is onderdeel van de HP ProtectTools Security Suite en wordt meegeleverd bij diverse HP notebook-servicepakketten, waaronder 'business class'. SafeBoot voorkomt datamisbruik bij verlies of diefstal van de HP notebooks door gegevens op de harde schijf te versleutelen en zo ontoegankelijk te maken voor derden.

Het verlies van vertrouwelijke gegevens, zoals klantgegevens, creditcardinformatie en bedrijfsdocumenten is een groeiend probleem. Onderzoek wijst uit dat ruim tachtig procent van de bedrijven in de Verenigde Staten diefstal van laptops met gevoelige gegevens ondervond in de afgelopen twaalf maanden*.

"HP heeft SafeBoot geselecteerd omdat het eenvoudig te implementeren is en schaalbaar is binnen grote zakelijke omgevingen", zegt Carol Hess-Nickels, director worldwide business notebook marketing, Personal Systems Group van HP. "SafeBoot biedt onze gebruikers effectieve beveiliging van hun vertrouwelijke gegevens en gaat de strijd aan met het aanhoudende probleem van notebookdiefstal en misbruik van gegevens, zonder dat het een grote impact heeft op de IT-infrastructuur."

Het opslaan en beveiligen van vertrouwelijke gegevens, zoals klantgegevens, creditcardinformatie en bedrijfsdocumenten is met de toename van mobiele apparaten steeds belangrijker geworden. Onderzoek** van SafeBoot wijst uit dat 79 procent van de gebruikers van mobiele apparaten gevoelige of vertrouwelijke informatie op hun laptop of pda heeft staan. Toch geeft 60 procent van de ondervraagden aan geen versleuteling van informatie toe te passen.

"Het bewaren van gevoelige informatie op mobiele apparatuur kan zonder goede beveiliging gevaarlijk zijn", aldus Harold van der Heide, General Manager van SafeBoot Benelux. "Ook uit ons onderzoek blijkt dat men nog steeds denkt: dat overkomt mij niet. En dat terwijl iedere dag in Nederland 165 laptops worden gestolen uit auto's, treinen, hotels en restaurants. Met onze software zijn HP-klanten ervan verzekerd dat vertrouwelijke gegevens op hun notebook zijn versleuteld met gecertificeerde software, en dat ze hiermee voldoen aan gestelde bedrijfspolicies."

Met meer dan drie miljoen gebruikers en 170 van de Fortune 500-bedrijven als klant, beschikt SafeBoot over de grootste installed base van encryptiesoftwaregebruikers. De SafeBoot-software is gecertificeerd voor Common Criteria EAL4 en FIPS 140-1 en 140-2, waardoor klanten verzekerd zijn van krachtige encryptie en veilig beheer van encryptiesleutels.


* Onderzoek uitgevoerd onder 500 security professionals, uitgevoerd door Ponemon Institute LLC, een onafhankelijke onderzoeksfirma op het gebied van identiteitsdiefstal en databeveiliging, en Vontu Inc, leverancier van beveiligingsoplossingen.


** Onderzoek uitgevoerd onder 660 security professionals tijdens de Infosecurity-beurs, 2006, Nederland.

Over SafeBoot
SafeBoot is een Nederlandse leverancier van software voor beveiliging van mobiele data en usb-sticks met krachtige, automatische encryptie. Het bedrijf ontwikkelt en distribueert de SafeBoot-productlijn. Deze producten beveiligen organisaties tegen gegevensverlies, -diefstal en ongeautoriseerde toegang tot gegevens. Diverse overheidsinstellingen en grote internationale bedrijven kiezen SafeBoot, dat naadloos met hun bestaande bedrijfssystemen integreert. SafeBoot's centrale beheersysteem biedt organisaties operationele efficiency en zorgt voor een zo laag mogelijke total cost of ownership.