Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 05-04-2007

Geslotenverklaring

HOUTEN / BUNNIK De politie heeft op woensdag 4 april van 16.30 uur tot 17.55 uur gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de Fortweg / Mereveldseweg. Zeventien automobilisten werden bekeurd voor het negeren daarvan.

Bal

NIEUWEGEIN Een bal in de tuin van de buren was op woensdag 4 april de aanleiding voor een burenruzie.

Rond 17.00 uur was een 11-jarige jongen uit Nieuwegein buiten aan het voetballen. De bal kwam in de tuin van een buurman. Hij belde aan om hem terug te krijgen, maar hij kreeg hem niet. Daarop klom hij over de schutting om hem zelf te pakken, maar kreeg vervolgens een trap van de buurvrouw. Hij vertelde dat aan zijn 48-jarige vader. Die ging verhaal halen bij de buurman, maar werd vervolgens door hem met een bezem te lijf gegaan.

De 41-jarige buurvrouw en de 45-jarige buurman werden aangehouden. De 48-jarige vader had enkele lichte verwondingen opgelopen en is op de eerste hulp van een ziekenhuis behandeld. Hij deed aangifte van mishandeling.

Veelpleger

IJSSELSTEIN Een veelpleger kon het op woensdag 4 april weer niet laten.

Rond 16.10 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Schuttersgracht dat een man de winkel wilde verlaten, terwijl hij meerdere artikelen die hij in zijn tas had gestopt, niet had betaald. De verdachte, een 21-jarige man uit IJsselstein, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. De man bleek veelpleger te zijn en is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen mishandeld

NIEUWEGEIN Een jongen deed op woensdag 4 april aangifte van een mishandeling die op 2 april plaatsvond.

Op maandag fietste een 14-jarige jongen uit Houten over de Weg van de Binnenvaart.

Plotseling fietste een jongen naast hem en gaf hem kennelijk zonder enige aanleiding een vuistslag in het gezicht, waardoor hij ten val kwam. Vervolgens gooide de verdachte met kracht een grote tak naar het slachtoffer, die hem in het gezicht raakte. Daarna verdween de verdachte op de fiets. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en had diverse kneuzingen in zijn gezicht.

De verdachte was een lichtgetinte jongen van 10 15 jaar, 1.65 1.70 meter, tenger postuur, zwart kort haar en een lang smal gezicht. Hij had een lichtblauw shirt aan.

Getuigen van de mishandeling aan het eind van maandagmiddag 2 april wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Portemonnee leidt naar koperdiefjes

HOUTEN Het aantreffen van een portemonnee op dinsdag 3 april op een bouwterrein leidde uiteindelijk tot vier verdachten.

Op dinsdagochtend constateerden bouwvakkers dat op een bouwplaats aan het Fonteinwater uit meerdere in aanbouw zijnde woningen stukken koperen leidingen waren gesloopt en meegenomen. Tevens vonden zij een portemonnee met identiteitsbewijs op de bouwplaats. Die werd aan de politie overgedragen.

Agenten nodigden de eigenaar, een 15-jarige jongen uit Houten, op het politiebureau uit. Uit zijn verhoor kwam naar voren dat hij samen met enkele jongens op maandag 2 april de koperdiefstal had gepleegd. Het ging daarbij om in totaal ongeveer 8 meter aan koperleiding.

Uit verder onderzoek kwam naar voren dat de andere verdachten mogelijk op woensdag 4 april opnieuw op hetzelfde bouwterrein koper wilde gaan stelen. Daarop werd door agenten op en rond het bouwterrein gepost. Dat bleek niet voor niets: rond 22.15 uur verschenen drie jongens op het bouwterrein. Zij werden staande gehouden en bleken in een tas inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Daarop werd het drietal, twee jongens van 15 jaar uit Schalkwijk en één jongen van 15 jaar uit Utrecht, aangehouden. Het drietal werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Bij hun verhoor bekenden zij de diefstal van de koperen leidingen op maandag 2 april op hetzelfde bouwterrein. Het gestolen koper was door de jongens ergens verstopt. Dat zal in beslag worden genomen. De jongens zijn aan het begin van de nacht in vrijheid gesteld. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.