Gemeente Den Haag

Acht dichters hebben zich kandidaat gesteld voor de functie van Stadsdichter van Den Haag. Deze dichters meldden zich naar aanleiding van een oproep van de gemeente.

Een adviescommissie komt 5 april 2007 bij elkaar om de sollicitaties te beoordelen. Deze commissie draagt vervolgens in de loop van april een kandidaat voor aan de gemeente Den Haag. Het college van B&W benoemt vervolgens de Stadsdichter. De gemeente verwacht de Stadsdichter op Koninginnenach voor te stellen aan Den Haag.

De Haagse Stadsdichter publiceert elke maand een stadsgedicht. Daarnaast maakt de dichter poëzie zichtbaar in de stad, door samen te werken met diverse culturele organisaties en aanwezig te zijn bij Haagse evenementen. Aan de ene kant zal de stadsdichter prikkelende en uitdagende gedichten schrijven waarin op poëtische wijze een beeld wordt geschetst van de stad en wordt gereageerd op actuele gebeurtenissen. Aan de andere kant zal de Stadsdichter door middel van allerlei projecten poëzie een opvallende en verrassende rol geven in de stad.