Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen, 05-04-2007

Brand in meubelzaak
HOOGEVEEN In de nacht van woensdag om donderdag is een meubelzaak aan Het Haagje in Hoogeveen grotendeels door brand verwoest. De brand werd omstreeks 04.00 uur door een buurtbewoner ontdekt. Het vuur woedde in het achterste gedeelte van het pand. Na enige tijd werd het een uitslaande brand. De brandweer van Hoogeveen bestreed de brand en voorkwam dat het vuur kon overslaan naar naastgelegen gebouwen. Een groot deel van het gebouw is blijven staan. Omtrent een schadebedrag is nog niets bekend. Er kwamen geen schadelijke stoffen vrij. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. (07-127950)

Aangehouden na doorrijden na aanrijding
EMMEN De politie hield woensdagavond een 18 jr. inwoner van Emmen aan op verdenking van het doorrijden na een aanrijding met een fietser waarbij de fietser gewond raakte. De aanrijding gebeurde op de kruising van de Wendeling met de Holtlaan. De aangehouden man reed met zijn auto achteruit en botste daarbij tegen de fietser, een 57 jr. man uit Emmen. Hierna reed de auto weg. Getuigen noteerden het kenteken. De aangereden fietser raakte gewond aan een been en werd daarvoor behandeld in het ziekenhuis. De verdachte erkende de aanrijding en gaf aan dat hij haast had. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-127851)

Passagier gewond
COEVORDEN Bij een aanrijding op de Vlieghuis Europaweg in Coevorden tussen twee autos raakte woensdagmiddag een 22 jr. vrouw uit die plaats licht gewond. Ze zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 25 jr. vrouw uit Nieuw Amsterdam. Deze reed vanaf het erf bij een woning de weg op en zag daarbij een andere auto over het hoofd. Deze werd bestuurd door een 50 man uit Nieuw Schoonebeek. De man kon niet meer op tijd stoppen en botste achter op de andere auto. De gewond vrouw mocht na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. (07-127867)

Bestuurster naar ziekenhuis duopassagier in de cel ASSEN Na een aanrijding op de kruising van de Vredeveldseweg met de Wouwstraat in Assen moest de 18 jr. bestuurster van een bromfiets uit Assen met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. Haar 20 jr. duopassagier en plaatsgenoot belandde in een politiecel. Hij moet nog 14 dagen zitten i.v.m. openstaande boetes.
Op de kruising verleende een 19 jr. automobilist uit Balloo geen voorrang aan de bromfietster. Deze reed echter wel zonder verlichting, zonder remmen en zonder verzekering. De bromfiets is voor nader technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau. (07-127929)

Politie vordert rijbewijzen in
COEVORDEN De politie vorderde in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs in van een 29 jr. inwoner van Dalen. De man reed met een alcoholgehalte van ongeveer 1.15 promille in een auto over de Rondweg in Coevorden. Omdat de man valt onder de categorie beginnend bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kan rekenen op een geldboete van 390,- en een (voorwaardelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid van een half jaar.

HOLLANDSCHEVELD Een 49 jr. inwoner van Nieuweroord is voorlopig ook zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit woensdagavond in omdat de man met een snelheid van 124 km/u over het Rechtuit in Hollandscheveld reed. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 60 km/u.

Bestuurder onder invloed
ASSEN Woensdagmiddag hield de politie op de M.L. Kingweg in Assen een 30 jr. automobilist uit Voorburg aan. De man had gedronken (0,8 promille). Omdat hij weigerde mee te werken aan een blaastest op straat krijgt hij niet alleen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed maar ook voor het weigeren mee te werken aan een blaastest. Op het politiebureau werkte hij wel mee aan een ademanalyse. (07-127818)

Binnen tien uur twee autos kwijt
ASSEN/BOVENSMILDE De politie nam binnen tien uur twee verschillende autos in beslag bij een 20 jr. inwoner van Assen. De man heeft geen rijbewijs en is al meermalen bekeurd voor het rijden in een auto. Woensdagmiddag werd de man rijdend in een auto door de politie gecontroleerd op de Havenkade in Assen. Omdat de man dus al vaker bekeurd is voor het rijden zonder rijbewijs is de auto in beslag genomen. In de nacht van woensdag op donderdag controleerde de politie op de Hoofdweg in Smilde een auto die zich verdacht ophield in het dorp. Een dorpsbewoner belde de politie en gaf aan waar de auto reed. Ook deze auto werd bestuurd door de 20 jr. man. Deze keer, nog geen tien uur na de vorige bekeuring, had hij ook gedronken en is aangehouden. Omdat de man geen rijbewijs heeft valt hij onder de categorie beginnend bestuurder en kreeg hij daarom een boete van 220,- voor het rijden onder invloed (0,4 promille). Ook nu werd weer zijn auto in beslag genomen. De politie onderzoekt nog of de autos wel verzekerd zijn en maakt proces-verbaal. (07-127942)

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.