Provincie Groningen

website Werkzaamheden Ring Groningen te volgen via vernieuwde website 5 april 2007

De Provincie Groningen, de gemeente Groningen en Rijkswaterstaat zullen de komende jaren miljoenen euro's steken in de verbetering van de doorstroming van het verkeer in en om de stad Groningen. Een groot aantal werkzaamheden is nu in kaart gebracht op de vernieuwde website www.ringgroningen.nl. Op deze site treft de weggebruiker actuele en gedetailleerde informatie aan over alle projecten op en rondom de ringwegen in Groningen. Via webcams kunnen de werkzaamheden worden gevolgd en er zijn projectapplicaties met uitgebreide informatie over een specifiek project.

De betrokken wegbeheerders hebben afgesproken om de werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen en ook in de communicatie naar de samenleving vanuit een gezamenlijke aanpak te werken. Zij zullen zich in de komende tijd o.a. profileren via ringgroningen.nl

Projecten 2007
Op dit moment vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats aan de Zuidelijke Ringweg (Laan Corpus den Hoorn en het Euvelgunnetracé). Deze geven incidenteel overlast voor het verkeer. De werkzaamheden bij het Rietdiep (knooppunt Ring Noord/Ring West) vorderen gestaag. De doorstroming van het verkeer ondervindt hier nagenoeg geen hinder van. In juli en augustus wordt er aan de rotondes in Hoogkerk (o.a. aanleg nieuwe rotondes) en aan de Westelijke Ringweg (nieuw asfalt en verkeerslichten) gewerkt. Bij deze werkzaamheden zal het verkeer omgeleid worden. Vooral het verkeer bestemd voor Hoogkerk moet met langere aanrijtijden rekening houden. De verwachting is dat dit najaar de werkzaamheden aan het Damsterdiep ( o.a. parking onder het Damsterdiep) beginnen. De omleidingen die hiermee gepaard gaan, zullen ook invloed hebben op de doorstroming op de nabij gelegen Ring.

Projecten 2008
Het jaar 2008 lijkt een moeilijk jaar te worden voor de bereikbaarheid van de stad Groningen. Op een en hetzelfde moment vinden er dan werkzaamheden plaats aan de Zuidelijke Ringweg - waaronder de reconstructie van het Julianaplein - , het Damsterdiep en de Noordzeebrug (nieuwe brug en rotondes).
Rijkswaterstaat, de Provincie Groningen, de gemeente Groningen, maar ook de politie, de hulpverleningsdiensten, de Kamer van Koophandel, Arriva en het OV-bureau zijn druk bezig om alle werkzaamheden zo goed mogelijk in te plannen en om de overlast voor de weggebruiker en omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Uitgebreide informatie treft u aan op de website www.ringgroningen.nl en op deze website bij Wegen en Werk in uitvoering (zie rechterkolom bovenaan).

5 april 2007