Gemeente Bernheze


Commissaris op bezoek in Bernheze

gesprekvmbo.jpg

Woensdag 4 april bracht de commissaris van de koningin, mevrouw J.R.H. Maij-Weggen, een werkbezoek aan Bernheze.

In een bijeenkomst met het college werden een aantal actuele punten besproken, namelijk de samenwerking tussen de gemeente en de provincie, integrale veiligheid, jeugdbeleid (wachtlijsten zorg en jongeren-award) en de ontsluiting Heesch west en de ontsluiting Retsel.
De commissaris heeft vervolgens een lunchbijeenkomst met de fractievoorzitters gehad en is daarna samen met statenleden mevrouw A.A.V.C. Jetten-van Heeswijk en de heer A.T. van Lopik een gesprek aangegaan met een aantal VMBO-leerlingen van het Hooghuis Lyceum over zaken als veiligheid in en rond de school, ontspanning (uitgaan en sporten) en jeugdhulpverlening.
Met het college en de statenleden heeft de commissaris een rondrit gemaakt langs een aantal Bernhezer bezienswaardigheden en interessante projecten om te eindigen in Heeswijk-Dinther bij verpleeghuis Cunera. Daar is de commissaris ontvangen door de directeur, de heer V.d. Wiel. De commissaris heeft uitgebreid gesproken met bewoners van Cunera en bewoners van Ter Weer die voor de gelegenheid op bezoek waren in Cunera.