Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 maart 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 maart 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verlenen van bevoegdheden krachtens mandaat in verband met de uitreiking "bevestiging optieverklaring" en "Koninklijk Besluit tot naturalisatie". Ambtelijk advies:
Het uitreiken van Optiebevestigingen alsmede het uitreiken van Koninklijk Besluiten in bijzondere omstandigheden te mandateren aan:

1. de ambtenaren van de Burgerlijke Stand van Abcoude en
2. de beoordeling van een bijzondere omstandigheid over te laten aan de onder 1. genoemde gemandateerden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet en de gunning van de voorbereiding van het project "Afkoppelen en herinrichten Aasdomstraat e.o." Toelichting:
In het meerjareninvesteringsschema is de voorbereiding van het rioleringsproject "Aasdomstraat e.o." opgenomen. Aan een viertal ingenieursbureaus zijn offertes ten behoeve van de voorbereiding gevraagd.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt:

1. het ter beschikking stellen van een voorbereidingskrediet van 89.462,- (excl. BTW). Deze kosten ten laste brengen van het rioolfonds;
2. de voorbereiding van het project te gunnen aan ingenieursbureau BCC uit Leerdam. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. OJC The Tumult, verzoek bijdrage in de exploitatie. Toelichting:
Op advies van de politie besloot de burgemeester het jongerencentrum The Tumult op 1 en 2 september te sluiten, tijdens de Abcouder feestweek. De inkomsten tijdens de feestweek zijn zeer belangrijk voor de exploitatie van het OJC (financiering van andere activiteiten en instandhouding van het pand). Door de sluiting mist het OJC veel geld, waardoor het OJC in zijn voortbestaan wordt bedreigd. Om dit voor te zijn verzoekt het bestuur de gemeente een éénmalige bijdrage. Ambtelijk advies:

1. OJC Tumult n.a.v. het verzoek d.d. 24-9-`06 een éénmalige waarderingssubsidie van 7.200,- toekennen;

2. datum voor indiening een subsidieverzoek 2007 voor categorie jongerenwerk éénmalig stellen op 1 mei 2007;

3. te overwegen OJC Tumult een projectsubsidie toe te kennen ter stimulering van de vrijwilligers;
4. bestuur OJC The Tumult over uw besluiten informeren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Het voorgestelde projectsubsidie dient uit het voorstel te worden gehaald; is niet relevant binnen de context van het waarderingssubsidie. Er dient in overleg met de portefeuillehouder een terugkoppeling naar de raad plaats te vinden.
2. Subsidieaanvraag Stichting Theater a/d Angstel. Toelichting:
De stichting Theater a/d Angstel is in oktober 2005 opgericht. De stichting stelt zich ten doel theatervoorstellingen te organiseren voor jongeren, om de culturele participatie vroegtijdig mogelijk te maken. Dit doet de stichting door in de loop van het seizoen voorstellingen voor (jonge) kinderen te organiseren. Zowel klassiek jeugdtheater als andere vormen staan op het programma. Zonder bijdrage van de gemeente kan de stichting geen sluitende exploitatie realiseren. Ambtelijk advies:
De stichting Theater a/d Angstel een projectsubsidie toekennen voor de exploitatie van het theaterseizoen 2006/2007 van 1.250,-- en dit ten laste te brengen van de begrotingspost 654.100 / 642.500.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Overname containers t.b.v. Tumult en Radio Rosa. Toelichting:
Scholtens Bouw heeft de gemeente Abcoude een aanbod gedaan om de 3 containers, waar momenteel Radio Rosa en een deel van Tumult zijn gehuisvest over te nemen voor een bedrag van 5.355,00 incl. BTW. Vier maanden huur van deze containers betekent een bedrag van 5.400,00 Aangezien er binnen 4 maanden geen nieuwe locatie voor Radio Rosa en Tumult zal zijn, wordt geadviseerd de 3 containers van Scholtens Bouw over te nemen voor de prijs van 5.355,-- incl. BTW. Ambtelijk advies:

3 containers overnemen van de firma Scholtens Bouw t.b.v. Tumult en Radio Rosa. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 3 april 2007. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 maart 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Tijdelijke verkeersmaatregel (afzetting en stopverbod) Hollandse Kade te Abcoude t.b.v. ProRail van 20 april tot en met 23 april 2007.
Toelichting:
Geadviseerd wordt een tijdelijke verkeersmaatregel (afzetting) voor het overig verkeer in te stellen aan de Hollandse Kade vanaf de bedrijfsingang van het bedrijfspand aan de Hollandse Kade nr. 29 tot aan de kruising met de Ereprijs van vrijdag 20 tot en met maandag 23 april 2007 van 24:00 uur tot 06:00 uur ten behoeve van ProRail.
ProRail zal in het weekend in het genoemde gebied een uitrit aanleggen en deze gebruiken ter hoogte van de haakse bocht in de Hollandse Kade. Alle door ProRail veroorzaakte schade, zal door ProRail worden hersteld. Het afzettingsmateriaal en de verkeersregelaars worden door ProRail verzorgd. Tevens zal in genoemde periode een stopverbod worden ingesteld aan het Ruwelspad en de Hollandse Kade vanaf de kruising met de Nieuwe Amsterdamseweg tot aan de bedrijfsingang van het bedrijfspand aan de Hollandse Kade nr. 29 te Abcoude. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt een tijdelijke verkeersmaatregel (afzetting en een stopverbod)) voor het overig verkeer in te stellen aan de Hollandse Kade vanaf de bedrijfsingang van het bedrijfspand aan de Hollandse Kade nr. 29 tot aan de kruising met de Ereprijs te Abcoude van vrijdag 20 tot en met maandag 23 april 2007 van 24:00 uur tot 06:00 uur. Mandaatbesluit d.d. 12-3-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om afsluiting van het Gein aan de noordzijde en aan de zuidzijde vanaf de spoorlijn tot aan de Velterslaan voor alle verkeer, behoudens voetgangers, op zaterdag 21 april 2007 van 12.30 tot 15.30 uur.
Toelichting:
Het bestuur van de stichting Geinloop heeft een verzoek ingediend om afsluiting van het Gein aan de noordzijde en aan de zuidzijde vanaf de spoorlijn tot aan de Velterslaan voor alle verkeer, behoudens voetgangers, op zaterdag 21 april 2007 van 12.30 tot 15.30 uur. Ambtelijk advies:
Tijdelijke verkeersmaatregel instellen.
Mandaatbesluit d.d. 20-3-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 1 esdoorn en 1 berk aan de Haagwinde 21 te Abcoude. Toelichting:
Op 16 februari 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 esdoorn en
1 berk aan de Haagwinde 21 te Abcoude. De esdoorn is te groot voor de standplaats en de berk staat te dicht op andere bomen. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Voor de berk geldt een herplantplicht met een stamomtrek van 14-16. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 1 maart 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen met een herplantplicht voor de berk. Mandaatbesluit d.d. 19-3-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen voorgevel van voormalig bedrijfspandje, en het wijzigen van het gebruik geheel voor woondoeleinden, de begane grond moet hiervoor worden aangepast, Zuwe 5, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-3-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen kapje op bestaande garage, Waardassackerstraat 36, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-3-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak, Starnheim 19, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-3-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---