Provincie Limburg

Leolac uit Wanssum ontvangt eerste startersvoucher Woensdagavond 4 april tijdens het netwerkevent Jong en succesvol

ontving Leo Schraven eigenaar van het bedrijf Leolac uit Wanssum het eerste startersvoucher ter waarde van 1.000,-. uit handen van gedeputeerde Martin Eurlings. Leolac is een relatief jong bedrijf dat gespecialiseerd is in het coaten van schuim(producten). Het bedrijf gaat het voucher benutten voor marktverkenning. Het product schuim heeft vele toepassingsmogelijkheden. Om te kunnen focussen moeten er keuzes gemaakt worden. Een ervaringsdeskundige gaat het bedrijf daarmee helpen.

Met een startersvoucher kunnen ondernemers, die pas met hun bedrijf gestart zijn, gebruikmaken van de begeleiding van een ervaren ondernemer. Doel hiervan is het vergroten van de kans op een succesvolle start. De coach biedt aan startende ondernemers ondersteuning bij vraagstukken die de reguliere bedrijfsvoering overstijgen. De ervaren ondernemer die de ondersteuning biedt doet dit vanuit betrokkenheid en affiniteit en niet uit commerciële overwegingen. Starters die geïnteresseerd zijn in de vouchers kunnen terecht bij www.venlo.kvk.nl en www.maastricht.kvk.nl.

In totaal zijn er 50 vouchers beschikbaar, die de onkosten van een coach vergoeden tot een maximum van 1.000,-. Het project startersvouchers is ontwikkeld door de Stichting Starterscentrum Zuid-Limburg in samenwerking met de Kamer van Koophandel Limburg-Noord en de Provincie Limburg. De Provincie Limburg ondersteunt het project met een bedrag van ruim 50.000,-.

Hoewel Leolac een jonge en dynamische onderneming is, beschikt het bedrijf over een enorme kennis en ervaring. Als patenthouder van het coaten van schuim is Leolac het enige bedrijf in geheel Europa dat dit proces volledig beheerst en mag uitvoeren. Het procédé van Leolac is door middel van een applicatietechniek een gesloten huid aan te brengen op alle soorten schuim. De mogelijkheden en toepassingen zijn onbeperkt. Het materiaal is zacht, sterk en zeer hygiënisch. Alle vormen en kleuren behoren tot de afwerkmogelijkheden. Het product is bij uitstek geschikt voor zeer veel doeleinden in o.a. de zorgsector, in de meubelindustrie, maar ook het onderwijs en de recreatie. Zie ook www.leolac.nl

5-4-2007 10:42