Gemeente Hardenberg

Ondertekening uitvoeringscontract 2007

Liese en Geurs: Bewondering voor medewerkers Larcom

Wij hebben bewondering voor de medewerkers van Larcom. Dat zeiden de wethouder Joost Liese van de gemeente Hardenberg en Daan Geurs van de gemeente Ommen woensdagmiddag bij de ondertekening van het uitvoeringscontract 2007 van hun gemeenten en het het SW-bedrijf. Het omvormingsproces is in volle gang. We zijn er nog niet, maar we zitten wel op het goede spoor. Wij willen een compliment maken aan alle mensen, die bij Larcom werken. Door de in gang gezette processen hebben ze toch een lastige en soms onzekere periode achter de rug. Wij kunnen ons daar wel iets bij indenken. Het gaat immers wel om hun werk.

In de contracten 2007, die vanmiddag zijn ondertekend, wordt geregeld welke werkzaamheden het bedrijf Larcom dit jaar voor de gemeenten Hardenberg en Ommen verricht in het kader van de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (WSW). Het principe van binnen naar buiten staat daarbij centraal. Dit vloeit direct voort uit het omvormingsproces, zoals dat enige tijd geleden in gang is gezet op basis van de toekomstvisie WSW, die door de gemeenteraad is vastgesteld. Kern hiervan is dat Larcom verandert van een productiebedrijf, naar een dienstverleningsbedrijf. Alles is erop gericht dat zon 60 procent van de SW-medewerkers uit de gemeente Hardenberg wordt gedetacheerd bij het reguliere bedrijfsleven, instellingen en de gemeenten zelf. En dat voor de overige 40 procent een voorziening in stand wordt gehouden waar mensen beschut binnen kunnen werken. Hiermee anticiperen de gemeenten Hardenberg en Ommen op nieuwe landelijke wetgeving.

Goede spoor
Volgens Joost Liese zitten de gemeenten en Larcom met het steeds vaker detacheren van medewerkers op het goede spoor. Ik ben in de afgelopen weken bij twee bedrijven geweest, die allebei meerdere mensen van Larcom in dienst hebben genomen. Ik hoor van zowel de bedrijfseigenaren als de medewerkers van Larcom, die bij hen werken, positieve geluiden.

Lees voor Lees voor