Gemeente Lelystad

Werkconferentie zet jeugd in Lelystad voorop

De werkconferentie Jeugd Voorop is woensdag 4 april gehouden in het nieuwe Theater Agora. De werkconferentie moet bijdragen aan de vorming van het programma Jeugd Voorop voor de periode 2007 2010 van de gemeente Lelystad en haar partners in jeugdbeleid.

Toekomst

Samen met betrokken partijen is gekeken naar de gewenste toekomst en huidige stand van zaken ten aanzien van voorzieningen voor jeugd en gezin. Op basis hiervan hoopt men te komen tot een concrete invulling van wat er de komende tijd te doen staat.

Ontwikkelingen

Er zijn momenteel veel nieuwe ontwikkelingen in het jeugdbeleid, zowel landelijk met het nieuwe regeerakkoord, als lokaal. Het biedt volgens de organisatie van de werkconferentie volop kansen om de jeugd voorop te zetten in Lelystad.

Engels voorbeeld

Men is op zoek gegaan naar een actueel referentiekader en heeft dit ondermeer gevonden in Engeland: de heer Howard Cooper, Directeur van de Childrens Services in Wirral, gaf op de werkconferentie een actuele inleiding over hoe de Engelsen de jeugdzorg hebben ge(re)organiseerd. De nieuwe wet CHILDRENS ACT: EVERY CHILD MATTERS! dient als inspiratriebron voor de conferentiegangers.

De insteek van het programma was toegespitst op het bieden en aanboren van nieuwe kansen om het programma Jeugd Voorop in Lelystad een impuls te geven. De wethouders Albert Kok en Willem de Jager verzorgden de aftrap met het gedroomde toekomstbeeld voor onze jeugd in 2010.
---