Ingezonden persbericht


Nu Mobile Instant Messaging via eBuddy op alle Samsung telefoons

Overal online chatten met Samsung mobiel, eBuddy...en je vrienden

Delft, 5 april 2007 - Samsung biedt met eBuddy een Mobile Messenger Service aan voor alle Samsung gebruikers. Op een eenvoudige manier kunnen ze met hun mobieltje op ieder moment en overal online chatten met vrienden. Samsung wil hiermee online Instant Messaging en het gebruik van datadiensten bevorderen. In de markt van Open Mobile internet streeft Samsung naar een koppositie.

De eBuddy Messenger op de Samsung telefoons werkt heel simpel. Druk op de i-button van een Samsung telefoon en ga via de Samsung Fun Club naar 'Chat & Fun'. Zonder ook maar iets te installeren is het direct mogelijk met eBuddy te chatten door middel van bekend Instant Messaging-netwerken zoals MSN en Yahoo!. De enige vereiste is een telefoon met mobiele internettoegang zoals een GPRS/Data-abonnement, anders betaalt de gebruiker de normale datakosten. Log in met een Messenger account en start direct met chatten.

De Samsung Fun Club is een van de grootste mobiele portals in de Benelux. Deze internet community wordt door 25.000 mobiele gebruikers per dag bezocht. Vanaf een mobiele telefoon is de Samsung Fun Club bereikbaar via mmm.samsung.nl.

De Mobile Messenger is ontwikkeld door het Amsterdamse bedrijf eBuddy, www.eBuddy.com. Het gebruik van eBuddy op mobiele telefoons groeide het afgelopen half jaar tussen 5 en 33% per maand. Sinds de introductie van de service hebben 5 miljoen gebruikers bijna 1 miljard berichten ontvangen en verstuurd via het eBuddy-platform.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2006 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 63,4 miljard en een nettowinst van US$ 8,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 138.000 medewerkers actief in meer dan 124 kantoren in 56 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.