Gemeente Sittard-Geleen

Overhandiging van de eerste Pater Karel-vlag

040_2007

Uitnodiging

Sittard-Geleen, 05-04-2007 - Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen krijgt vandaag, donderdag 5 april, uit handen van pastoor Broers van Munstergeleen en voorzitter Poeth van de Stichting pater Carolus Houben als eerste de Pater Karel-vlag.

Vertegenwoordigers van de pers worden uitgenodigd om bij deze officiële overhandiging van de eerste Pater Karel-vlag aanwezig te zijn. Deze informele plechtigheid vindt plaats op donderdag 5 april om 16.45 uur in de B&W-kamer van het Bestuurscentrum van de gemeente Sittard-Geleen, Hub Dassenplein 3 in Sittard.

Pater Karel (Houben) wordt op 3 juni Rome heilig verklaard. De vlag, die een oplage van duizend exemplaren heeft, is ter gelegenheid hiervan gemaakt. In zijn geboorteplaats Munstergeleen (gemeente Sittard-Geleen) is de watermolen waar hij geboren werd, behouden gebleven. In de schuur van de hoeve is een kapel ingericht en ook de geboortekamer is te bezoeken.

Voor vertegenwoordigers van de pers is een parkeerkaart beschikbaar, die geldig is voor het parkeerterrein aan de Baenjenstraat (achter het Bestuurscentrum). Deze is af te halen bij de receptie van het Bestuurscentrum.