Batenburg Beheer

PERSBERICHT
HPR Techniek versterkt haar positie door overname CI&S Handelsonderneming HPR Techniek B.V. te Rotterdam, een dochter van Batenburg Beheer N.V., neemt alle aandelen over van Calibration Instruments & Systems B.V. ("CI&S") te Berkel en Rodenrijs. Hiermee versterkt HPR Techniek de activiteiten op het gebied van meet- en kalibratietechniek.
HPR Techniek is een technische handelsonderneming met circa 40 medewerkers, gevestigd te Rotterdam en Zaventem (België). Als distributeur in de Benelux met eigen werkplaatsfaciliteiten levert HPR Techniek componenten, systemen en halffabrikaten. Afnemers zijn industriële bedrijven die elektronische, elektromechanische, hydraulische en elektrische systemen produceren. CI&S is een specialistische leverancier van meet- en kalibratieapparatuur voor proces-, HVAC, elektrische- en medische applicaties in Nederland. De omzet bedraagt op jaarbasis ca. ¤ 1 miljoen. Met de aankoop van CI&S zet HPR het beleid voort om naast autonome groei via gerichte overnames het productenpakket te verbreden en het aanbod nog beter af te stemmen op de klantbehoefte. CI&S wordt vanaf overnamedatum meegeconsolideerd in de cijfers van Batenburg Beheer. De koopsom - waarover geen verdere mededelingen worden gedaan - is uit eigen middelen voldaan. Naar verwachting zal CI&S vanaf de overnamedatum een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van Batenburg Beheer.
Rotterdam, 5 april 2007
Directie Batenburg Beheer N.V.
Bedrijfsprofiel Batenburg Beheer N.V.
Batenburg Beheer omvat een groep van dienstverlenende ondernemingen, actief op het gebied van installatietechniek en technische handel. De bedrijven zijn actief in de markten utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur. De Batenburg Groep bestaat uit twaalf operationele werkmaatschappijen hoofdzakelijk gevestigd in Nederland en België met in totaal ruim 1.000 medewerkers. In 2006 werd een omzet behaald van ¤ 142 miljoen met een nettowinst van EUR 4,9 miljoen. De aandelen van de vennootschap zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V. Batenburg Beheer N.V.
Postbus 9441
3007 AK Rotterdam
Tel. 010-2928080
E-mail info@batenburg.nl