Ingezonden persbericht


Persbericht

Compuware ondersteunt IBM DB2 9 Viper op z/OS

Ondersteuning onderstreept inspanning naar DB2-markt

Amsterdam, 5 april 2007 - Compuware heeft aangekondigd dat zijn producten geschikt worden gemaakt voor samenwerking met IBM's DB2 9 Viper op het z/OS-platform. Alle oplossingen voor Test Data Privacy-, Application MIPS Management-, Application Auditing- en Quality Assurance van Compuware zullen DB2 9 op z/OS ondersteunen. DB2 9 Viper op z/OS is een belangrijke mijlpaal voor informatiemanagement op mainframes. Het helpt bedrijven goed inzicht te krijgen in de stand van zaken binnen de organisatie, terwijl het ook kostenbesparingen mogelijk maakt. Compuware ondersteunt dit belangrijke database-platform met onder andere:


- De Test Data Privacy-oplossing: Een combinatie van technologie best practices en expertise die gegevensbescherming mogelijk maakt die is vereist in wet- en regelgeving.


- Compuware's Application MIPS Management-oplossing: Een pro-actieve en systematische aanpak waarmee IT-afdelingen de capaciteitsgroei (MIPS) kunnen minimaliseren en fors kunnen besparen op investeringen in nieuwe hardware en software. Dit is mogelijk door een beeld te schetsen van excessief cpu-gebruik.


- De Application Auditing-oplossing: Functioneert als een videocamera voor applicaties. Het legt alle activiteiten tussen gebruikers en een applicatie vast. Hierdoor is het mogelijk niet-geauthoriseerd gebruik, of pogingen daartoe, te registreren. Bovendien kan hiermee nauwkeurig worden gevolgd welke handelingen een gebruiker heeft uitgevoerd, zodat audit-rapporten kunnen worden opgesteld.


- Compuware's Quality Assurance-producten: Een reeks hulpmiddelen die helpen om de snelheid en de kwaliteit van het ontwikkelen van applicaties te verbeteren. Dit is mogelijk doordat applicatiecode kan worden geanalyseerd en getest. Denk hierbij aan 'code coverage' verficatie, op tijd gebaseerde testprocedures, geautomatiseerd functioneel testen en testen onder belasting.

"Bedrijven zijn voor hun bedrijfskritische applicaties in toenemende afhankelijk van DB2", zegt Hans Planken, vice-president enterprise products. "Nu bedrijven overstappen op deze nieuwe versie van DB2 op z/OS krijgt de groei van de hoeveelheid data die met DB2 wordt vastgelegd en het aantal applicaties dat met DB2 samenwerkt opnieuw een flinke impuls. De oplossingen van Compuware helpen bedrijven om dit soort toepassingen aan de organisatie beschikbaar te stellen en bovendien goed te onderhouden en te beheren. Hierdoor blijft DB2 de meest kosteneffectieve, veilige en betrouwbare database-omgeving."

Compuware levert een complete reeks van oplossingen die DB2-applicaties gedurende hun gehele levensduur ondersteunen: van ontwikkeling tot integratie, tot het moment waarop data wordt gecreëerd, debugging, het oplossen van fouten en het optimaliseren van de prestaties. De oplossingen van Compuware ondersteunen de klant in zowel test- als productieomgevingen.

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Portfolio Management, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #

Nina Breuning
Edelman
020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com