Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Inval tijdens illegaal pokertoernooi in Bussum

Bussum, 05-04-2007 o Een gezamenlijk optreden van politie Gooi en Vechtstreek en de belastingdienst heeft woensdagavond 4 april 2007 een einde gemaakt aan een illegaal pokertoernooi.

Rond 23.00 uur vielen 50 medewerkers van politie Gooi en Vechtstreek en de belastingdienst een horecagelegenheid aan de Huizerweg in Bussum binnen waar op dat moment een illegaal pokertoernooi werd gespeeld. In de gelegenheid werden 70 personen aangetroffen.

De organisatoren van het toernooi werden aangehouden. Het gaat om drie Bussumers, twee van 30 jaar oud en één van 60 jaar oud. Onder de Bussumers bevindt zich ook de uitbater van de horecagelegenheid. Een groot aantal ander aanwezigen werd ter plaatse door de politie als verdachte verhoord. Personen die hun identiteit niet konden aantonen, werden aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

In de horecagelegenheid stonden negen speeltafels voor het toernooi en het spelen van cash-games opgesteld. Deze speeltafels en overige speelattributen zoals speelkaarten en fiches zijn door de politie inbeslaggenomen. Ook werden twee luxe personenautos inbeslaggenomen in verband met witwaspraktijken. Uit onderzoek is gebleken dat al langere tijd pokertoernooien in de horecagelegenheid werden georganiseerd.

De belastingdienst stelt een verder fiscaal onderzoek in naar de verschuldigde kansspel- en overige belastingen. De aanhoudingen vonden plaats op grond van de Wet op de kansspelen. Het is verboden om bedrijfsmatig of openbaar kansspelen te organiseren. In Nederland heeft uitsluitend Holland Casino een vergunning om pokerspelen aan te bieden.