Project Gemeente Westland

en leefomgeving
Inwoners Westland beoordelen woon- en leefomgeving Publicatiedatum: 05-04-2007

De gemeente Westland is op zoek naar inwoners en ondernemers die een paar keer per jaar de woon- en leefomgeving willen beoordelen. Hierbij gaat het om het meten van de kwaliteit van de buitenruimte. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer bestrating, groen, papierkorven, zwerfvuil en uitwerpselen. De metingen worden begeleid door het team Wijkbeheer.

Vanaf 2007 vindt er jaarlijks maximaal vijfmaal per kern een meting van de kwaliteit van de buitenruimte plaats. Eenmaal per jaar wordt deze meting als referentie uitgevoerd door ambtenaren van het team Wijkbeheer en vier keer door een geselecteerde groep bewoners en gebruikers.
Deze groep dient een goede afspiegeling te vormen van de diverse gebruikers van de openbare ruimte, waarbij draagvlak en representativiteit centraal staan.

Methode schoon en heel
In de week van 23 april 2007 zal de eerste meting met bewoners en belangstellenden verricht worden. Voorafgaand aan deze meting organiseert het team Wijkbeheer een instructiebijeenkomst voor de deelnemers volgens de beproefde methode Schoon & Heel. De gemeente Westland maakt hiermee serieus werk van haar zorg voor een schone, aantrekkelijke en leefbare woon- en werkomgeving. Daarnaast wil de gemeente door de gekozen methode van kwaliteitmeting de betrokkenheid van haar inwoners en ondernemers vergroten.

Het tijdsbeslag is ongeveer drie uur per meting op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur. De data worden in overleg vastgesteld.

Inwoners van de gemeente Westland die interesse hebben om een steentje bij te dragen aan een Schoon & Heel Westland, kunnen zich aanmelden bij de wijkcoördinatoren van de gemeente Westland, tel. 0174-673673. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij deze wijkcoördinatoren en/of de website van de gemeente: www.gemeentewestland.nl