Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

5 april 2007


------

CNV Stads- en streekvervoer nog niet overtuigd van noodzaak

Ruim 50 ontslagen na bundeling Novio/Hermes

In totaal 50 fte's dreigen op 1 juli te worden geschrapt bij personenvervoerder Novio/Hermes als beide bedrijven worden samengevoegd. Bestuurder Jean-Marie Severijns van CNV Stads- en streekvervoer is nog niet overtuigd van nut en noodzaak. "Eerder het tegendeel."

Het personeel van het busbedrijf werd donderdag ingelicht. Met de samensmelting moet een busbedrijf ontstaan dat van Nijmegen tot en met Eindhoven/Noord-Limburg het personenvervoer regelt. Bij het indirecte (kantoor)personeel staan 30 fte's op de tocht door de bundeling van de twee bedrijven. Die koppeling moet op 1 juli aanstaande een feit zijn, zo wil de directie.

"Maar het is nog zeer de vraag of dat allemaal wel zo goed uitpakt", stelt Severijns daar tegenover. "Per januari 2008 bestaat de kans dat Hermes de concessie Eindhoven kwijt raakt. En wat dan? Bovendien, Novio heeft een eigen cao, Hermes volgt de cao OV. Die twee in elkaar weven is geen sinecure.

Maar bovenal natuurlijk: het verlies van arbeidsplaatsen is een slechte zaak. Om die reden willen we terdege (laten) uitzoeken of het directievoorstel wel nuttig is. Dat willen we vanmiddag en vanavond ook met onze leden bij Novio en Hermes doorspreken.