A DEUX preferred supplier inburgeringstrajecten in Amsterdam


05.04.2007 / 13:46 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: A deux

A deux

PERSBERICHT

Almere, 5 april 2007

A DEUX preferred supplier inburgeringstrajecten in Amsterdam

A DEUX divisie E-learning & Inburgering heeft bij de gemeente Amsterdam een contract ondertekend voor het verzorgen van inburgeringstrajecten op basis van de nieuwe Wet Inburgering. Dit contract houdt in dat A DEUX de komende vier jaar in Amsterdam 'preferred supplier'(een aanbieder waar een duidelijke voorkeur naar uitgaat) is voor het aanbieden van deze inburgeringstrajecten. Het contract werd namens A DEUX ondertekend door directeur Sietze Henstra. Dat gebeurde bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) van de gemeente Amsterdam. Deze dienst is verantwoordelijk voor de uitvoering van de inburgering in Amsterdam.

De divisie E-learning & Inburgering van A DEUX - tot 1 januari van dit jaar onderdeel van Consolid Reïntegratie BV - is al ruim drie jaar een gewaardeerd partner en een belangrijke speler in Amsterdam op het gebied van inburgering. In het afgelopen jaar waren er duizend cursisten op traject, verspreid over vier stadsdelen en één centraal georganiseerd vluchtelingenproject.

Professionele en flexibele organisatie
Een van de kernpunten in de aanpak van A DEUX is de professionele en flexibele organisatie, die toch middenin de samenleving staat. Bovendien slaat het product goed aan bij zowel de inburgeraar (veel aandacht voor en het tegemoetkomen aan vragen van de cursisten) als de gemeente (uitstroom naar werk is beider doel). A DEUX speelt eveneens een pro-actieve rol in het werven van kandidaten. De gunning is verleend op drie onderdelen: laag-opgeleiden, middel- en hoog-opgeleiden en groepen met een onderlinge binding. Onder die laatste groep vallen onder meer de PAVEM-trajecten (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen), die gericht zijn op de verbetering van de deelname van allochtone vrouwen aan het maatschappelijk verkeer. Ook kan A DEUX zelf groepen cursisten samenstellen, bijvoorbeeld als het gaat om cursisten die bij hetzelfde bedrijf werken.

Keurmerk Inburgering
De komende tijd zal in het teken staan van implementatie van de veranderde eisen uit de nieuwe Wet Inburgering in de programma's van A DEUX, het behalen van het Keurmerk Inburgering en het opstarten van de vele nieuwe groepen cursisten. Het keurmerk is met name van belang voor de inburgeraars zelf, omdat de overheid heeft bepaald dat als een aanbieder over het keurmerk beschikt, de inburgeraar een groot deel van de kosten vergoed kan krijgen.