Goudvishal Arnhem

PERSBERICHT

Vertrek directeur Goudvishal naar poppodium de Kelder

Goudvishal wordt weer vrijwilligers organisatie

Directeur Harold Oddens stapt op als directeur van het Arnhemse poppodium Goudvishal. Met ingang van 1 mei vertrekt hij naar Amersfoort waar hij poppodium De Kelder zal leiden naar de op te leveren nieuwbouw in 2010.

Het vertrek van Harold Oddens bij de Goudvishal hangt samen met de enigszins onzekere positie van de zaal. De Goudvishal en de gemeente Arnhem zijn al geruime tijd in gesprek over overheveling van de functie van de Goudvishal naar Luxor Live; het dit jaar te openen Arnhemse poppodium aan het Willemsplein. Vooralsnog verdwijnt alleen de vijftigduizend euro subsidie waarop de Goudvishal draait. Op dit moment is het nog onduidelijk of er ook plaats is voor de organisatie die draait op zo'n 80 enthousiaste vrijwilligers en het profiel van de Goudvishal - het organiseren van underground concerten, festivals en dance-events.

Vanuit de kennis dat de subsidie overgeheveld wordt, werkt de Goudvishal al sinds begin dit jaar aan de omvorming tot een vrijwilligers gestuurde organisatie met een beperkte professionele ondersteuning. "De organisatie beschikt over een enorm potentieel onder de vrijwilligers, die zich jaren gepassioneerd inzet voor een sterke underground cultuur in Arnhem en omstreken, eigenlijk heel Gelderland", zegt Oddens. "Mijn werkzaamheden worden deels overgenomen door vrijwilligers, maar voor zaken als beleid, coördinatie en externe betrekkingen is een betaalde vervanger nodig. Hiervoor is continuering van de loonkosten subsidie door de gemeente Arnhem cruciaal."

Harold Oddens blijft tot aan de zomer verbonden als voorzitter van de beheerstichting V.I.S. om de organisatie bij te staan in dit proces. Uiteraard betreurt de Goudvishal zijn vertrek, niet alleen omdat we een fijne collega zullen missen, maar we zien het ook als een logisch gevolg vanwege het ontbreken van perspectief. Wij wensen Harold veel plezier bij de uitdaging die hem te wachten staat bij de Kelder.


---

Noot voor de redactie,