Ingezonden persbericht


Vers voor de pers

Utrecht, 5 april 2007

Snel groeiende franchise-organisatie nu present in negen provincies

Bagels & Beans nu ook in Zeeland

Utrecht, 5 april 2007 - Vandaag opent de 27e Bagels & Beans vestiging haar poorten op de Oude Markt in Vlissingen. De kersverse Zeeuwse ondernemers Selma en Marco Heijboer hebben hun droom gerealiseerd: een Bagels & Beans starten in hun woonplaats Vlissingen. Met deze eerste vestiging in Zeeland biedt de stormachtige groeiende Nederlandse franchiseformule inmiddels in negen provincies oases van rust in hectische tijden.

De nieuwe Bagels & Beans wordt gevestigd in twee samengetrokken monumentale pandjes aan de Oude Markt. Tegenover bevindt zich het nieuwbouwproject De Fonteyne dat met een combinatie van winkelunits en koopappartementen het stadshart van Vlissingen nieuw leven inblaast. De Vlissingers en de bezoekers van de Zeeuwse havenstad kunnen nu terecht op het ruime terras van Bagels & Beans of binnenstappen om de typische Mediterrane sfeer te proeven die elke vestiging kenmerkt. Net als bij de nieuwste vestigingen in Almere en in Amsterdam is de eyecatcher bij binnenkomst een onvervalste espressomachine van de Nederlandse ´espressionistische kunstenaar´ Kees van der Westen.

Net zoals eerdere uitbreidingen is ook de uitbreiding naar Zeeland het gevolg van het samenkomen van passie voor Bagels & Beans en pure ondernemersgeest. Vijftien maanden geleden genoten Selma (37) en Marco (38) Heijboer van een cappuccino en een bagel rookkippetje met avocado bij Bagels & Beans in Breda. Zij werden gegrepen door de vriendelijke bediening, de gezellige rustige sfeer en de kwaliteit van de geserveerde producten. "Het was liefde op het eerste gezicht", aldus Selma. "Vanaf het eerste moment dat je bij een Bagels & Beans binnenstapt, heb je dat gevoel. De muziek, de bagels, de muffins, de extra grote cappuccino´s... het is echt een totaalplaatje. Wij zijn echt ervaren horecagangers maar toch wisten wij al na vijf minuten: dit willen wij in Zeeland ook!"

In juni volgt alweer de volgende opening van een Bagels & Beans vestiging: dit keer gaat het om de tweede vestiging in Rotterdam (Voor een complete lijst zie: http://www.bagelsbeans.nl/winkels.shtml).

Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is een puur Nederlandse franchise-organisatie die oases van rust, harmonie en menselijke aandacht biedt in onze technologisch hoogstaande en rusteloze tijd. Bagels & Beans is geïnspireerd door de producten, de kleuren en de geuren die je in Zuid-Frankrijk rondom de badplaats Nice tegenkomt. In 1995 was Bagels & Beans het eerste bedrijf in Nederland dat zich specifiek op de in Amerika zeer populaire bagel richtte. De 'beans' van Bagels & Beans zijn de handmatig geselecteerde koffiebonen van La Torcaza Estate in Panama. Deze ecologisch en sociaal verantwoord opererende koffieplantage produceert exclusief voor Bagels & Beans het koffiemerk Janson Estate Coffee. Andere specialiteiten van Bagels & Beans zijn spetterverse vruchtensappen, muffins en taarten. Sinds de omvorming tot franchise-organisatie maakt het bedrijf een stormachtige groei door. Op het moment van schrijven zijn er 27 aangesloten vestigingen en dat getal groeit gestaag. Bagels & Beans is de absolute marktleider in Nederland op het gebied van Italiaans bereide koffie en overheerlijke begeleidende ontbijt- en lunchgerechten.

Voor meer informatie zie: www.bagelsbeans.nl of neem contact op met Manja Scholten. Tel: 030-2409096; Skype: bagelsbeans; E-mail: manjas@bagelsbeans.nl