Ingezonden persbericht


Project Ergocoaches start Wedstrijd Zorginnovatie 2007

Zoetermeer, 5 april 2007 - Op 1 april is de Wedstrijd Zorginnovatie 2007 van start gegaan. Het Project Ergocoaches organiseert voor het derde jaar een wedstrijd om fysieke belasting in de zorg te verminderen. Naast het thema fysieke belasting is de Wedstrijd Zorginnovatie 2007 ook op zoek naar creatieve ideeën om agressie in de zorg te verminderen. Met alle goede ervaringen die we hebben opgedaan op het gebied van fysieke belasting, zijn wij er van overtuigd dat het thema agressie baat heeft bij dezelfde aanpak. Voorheen besteedden we ook uitsluitend aandacht aan praktijkvoorbeelden, daadwerkelijk uitgevoerde ideeën van medewerkers in de zorg. Dit jaar zijn we op zoek naar die 'gouden' ideeën om grote en kleine problemen in de werkuitvoering aan te pakken. Het Project Ergocoaches wil in 2007 vooral innovatietalent onder medewerkers in de zorg stimuleren. Daarom draait het in deze nieuwe wedstrijd om goede ideeën om agressie en fysieke belasting in de zorg te beperken. Deze ideeën hoeven nog niet ontwikkeld of uitgevoerd te zijn, het idee op zich volstaat.

Vaak heb je namelijk wel een goed idee, maar weet je niet hoe je dit idee moet uitvoeren. Bijvoorbeeld doordat het te technisch is. Of omdat je niet weet hoe je dat in je organisatie voor elkaar moet krijgen, het niet goed op papier krijgt, iemand nodig hebt die je helpt ... Laat je idee niet verloren gaan en stuur het in! Een deskundige jury beoordeelt je idee en laat het zonodig toetsen op haalbaarheid. Het Platform Zorginnovatie bekijkt vervolgens of je idee geschikt is om verder te ontwikkelen.

Dus: doe mee en stuur je inzending vóór 14 september 2007 naar info@ergocoaches.nl! Misschien ben jij dan wel een van de winnaars tijdens de prijsuitreiking op de Ergocoachdagen 2007 (op 30 en 31 oktober). We nodigen de industrie en hulpmiddelenfabrikanten uit om te komen kijken en misschien wordt jouw idee wel daadwerkelijk ontwikkeld!

Wedstrijd Zorginnovatie 2007: de spelregels


- Jouw idee gaat over het voorkomen of verminderen van fysieke belasting en/of agressie op de werkvloer.


- Jouw idee is nieuw en inventief (check dit eventueel op www.ergocoaches.nl bij de tips).


- Jouw idee is uitvoerbaar, eventueel met hulp van de industrie of andere deskundigen.


- Jouw idee is bruikbaar voor andere instellingen, liefst óók voor instellingen uit andere branches.


- Je stuurt jouw idee voor 14 september 2007 naar info@ergocoaches.nl


- De finalisten worden half oktober bekend gemaakt en ontvangen een uitnodiging voor de Ergocoachdagen 2007.

.........………………

Voor meer informatie over Project Ergocoaches

RegioPlus

Annemarie Klaassen, Projectleider

T 079 - 3230319

E a.klaassen@regioplus.nl

M 06 - 22341783

W www.ergocoaches.nl