Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 april 2007

Mannen aangehouden voor poging inbraak

Den Ham

De politie heeft op donderdag 5 april omstreeks 04.00 uur op de Zomerweg in Den Ham twee 22-jarige en een 45-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning. Het drietal hield zich verdacht op bij een pand aan de Dorpsstraat in Den Ham. Toen de mannen de politieauto zagen, reden zij weg in de richting van de Zomerweg. Daar hielden de agenten de mannen aan en brachten ze voor verhoor over naar het bureau. In de auto van de 45-jarige verdachte trof de politie een redelijk geldbedrag aan waarvan de herkomst nog onderzocht moet worden. Dit geld is in beslag genomen en de politie stelt een onderzoek in. (07-043870)

Man bedreigt agenten met de dood

Hengelo

Tijdens de surveillance zagen agenten op woensdag 4 april omstreeks 14.30 uur op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo een 51-jarige man uit Enschede voor het gemeentehuis zitten die alcohol nuttigde. De 51-jarige kreeg hiervoor een bekeuring. Omdat hij het niet met de bekeuring eens was reageerde hij zeer agressief en beledigde de agenten. Toen de agenten hem wilden aanhouden verzette hij zich hevig. Na het gebruik van pepperspray reageerde de 51-jarige nog agressiever. Even later kon de Enschedeër met behulp van meer agenten worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (07-043567)

Getuige achterhaalt tasjesdief

Enschede

De politie kreeg op woensdag 4 april omstreeks 18.30 uur een melding dat er een tasjesdief betrapt was op de kruising Oliemolensingel met de Gronausestraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongeman uit Stadt Pringe (D) een vrouw van haar tasje had beroofd. Een 60-jarige man uit Enschede zag de diefstal gebeuren en zette de achtervolging in. Omdat hij de dief niet kon bijhouden zette een tweede getuige de achtervolging per fiets in. Deze 41-jarige Enschedeër kon de 16-jarige jongen wel inhalen en hield hem aan. De politie die ter plaatse kwam heeft hem overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. Voor verder onderzoek is de man in verzekering gesteld. (07-043748)

Man bedreigt stadswachten

Enschede

De agenten kregen op woensdag 4 april omstreeks 20.00 uur een melding dat er op de Oude Markt in Enschede een persoon zou staan die onder invloed van alcohol stond te schreeuwen. Nadat stadswachten de 46-jarige man uit Enschede hadden verzocht weg te gaan stond de man even later weer te schreeuwen en bedreigde en beledigde hierbij de stadswachten. Deze hielden de man vervolgens aan en leverden hem over aan de politie die hem ter ontnuchtering opsloot in het bureau. De 46-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-043780)

Aanhouding gezochte

Hengelo

Tijdens surveillance zagen agenten op donderdag 5 april omstreeks 00.30 uur twee mannen aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo waarvan er eentje aan het wildplassen was. De 43-jarige Hengeloer kreeg voor het wildplassen een bekeuring. De andere man, een 29-jarige Hengeloër, bleek nog gezocht te worden door de politie voor bedreiging en had nog een boete van 42,54 Euro of een dag hechtenis open staan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor verhoor opgesloten is. (07-043854)

Winkeldief

Enschede

Op woensdag 4 april werd omstreeks 16.30 uur een 16-jarige jongen uit Stuttgart (D) betrapt op het stelen van een kledingstuk uit een winkel aan het Van Heekplein in Enschede. Een 47-jarige beveiligingbeambte van de winkel zag dat de jongen het alarmlabel van een kledingstuk verwijderde en het artikel in zijn tas stopte. Toen hij vervolgens de winkel uit liep hield de beveiligingsbeambte hem aan en droeg hem over aan de politie. Op het bureau is de 16-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-043679)

Aanrijding fietser en automobilist

Enschede

Op woensdag 4 april vond omstreeks 21.00 uur een aanrijding plaats op de Deurningerstraat in Enschede tussen een 22-jarige fietser uit Enschede en een 50-jarige automobilist uit Enschede. De 22-jarige fietser reed over de Deurningerstraat in de richting van de Fazantstraat. Omdat hij vermoedelijk niet voldoende rechts hield kwam hij in botsing met een tegemoet komende auto van de 50-jarige. Omdat de agenten vermoedens hadden dat de fietser gedronken had hielden ze hem aan en werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 2,2 promille op de ademanalyse. Tegen de 22-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-043796)

Automobiliste beschadigt twee auto's bij wegrijden

Almelo

De politie kreeg op woensdag 4 april omstreeks 20.00 uur een melding dat aan de Hop in Almelo een vrouw met drank op in haar auto was gestapt en bij het wegrijden twee auto's had beschadigd. Ter plaatse bleek dat een 34-jarige Almelose bij het wegrijden in haar auto twee geparkeerde auto's had geraakt. Omdat de vrouw alcohol genuttigd had werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vanwege medicijngebruik werd er een bloed/urineproef bij de 34-jarige afgenomen. (07-043797)

Motorrijder onderuit

Almelo

Op de Ruyterstraat in Almelo is op woensdag 4 april omstreeks 18.00 uur een motorrijder ten val gekomen. De 24-jarige man uit Almelo reed met zijn motor op de Ruyterstraat in de richting van de Brandersweg toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en ten val kwam. De 24-jarige is met onbekend letstel naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens getuigen maakte de man kort voor zijn val een zogenaamde "wheely" op zijn achterwiel. (07-043756)

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --