Ingezonden persbericht


Persbericht

Reed Business benoemt Peter de Mönnink tot Chief Strategy and Internet Officer

Amsterdam, 5 april 2007 - Peter de Mönnink (43) is benoemd tot Chief Strategy and Internet Officer van Reed Business Global. Hij was al wereldwijd verantwoordelijk voor de groei van de internetinkomsten, maar wordt nu ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de internationale strategie. De Mönnink blijft werken vanuit Amsterdam en rapporteren aan Gerard van der Aast, CEO van Reed Business en lid van de Raad van Bestuur van Reed Elsevier.

Peter werkt al bijna twintig jaar bij het bedrijf, waar hij begon als productmanager en waar hij later uitgever werd van verschillende vakuitgaven, als ook het weekblad Elsevier. Sinds 1999 heeft hij zich toegelegd op het internet. Van 2002 tot 2005 werkte hij vanuit het Londense hoofdkantoor als Director of Strategy. Na de afgelopen twee jaar actief geweest te zijn als Global Director Internet Business, is hij onlangs benoemd tot Chief Strategy and Internet Officer.

# # #

Over Reed Business

Reed Business is toonaangevend op het gebied van vakinformatie, met een omzet van plus 2 miljard en meer dan 5.000 communicatie- en informatiekanalen, waaronder online media, tijdschriften, beurzen, opleidingen, databases en marketing services. Het bedrijf bestaat uit twee divisies: Reed Business Information en Reed Exhibitions.

Reed Business (http://www.reedbusiness.com) is een mondiaal bedrijf met hoofdkantoor in Londen, actief op vijf continenten, met het zwaartepunt in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Continentaal Europa. Reed Business maakt deel uit van Reed Elsevier (http://www.reedelsevier.com), een wereldwijde toonaangevende uitgever en informatieleverancier. Opererend in de wetenschappelijke, medische, juridische en business-to-business sectoren, zorgt Reed Elsevier voor informatieoplossingen met een hoge mate van kwaliteit en flexibiliteit, en een steeds groter wordende nadruk op het internet als distributiemedium. Reed Elsevier is beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam, aan de London Stock Exchange en aan de New York Stock Exchange.

Noot voor redactie (

Ingezonden persbericht