AutoRai

Ferrari 250 GTO op schaal op AutoRAI 2007

(4/5/2007)
Op AutoRAI 2007 staan veel exclusieve autoâs, maar de Ferrari 250 GTO type 1962 van ProTech is echt uniek. Althans bijna, er zijn nog slechts twee exemplaren van deze mini-GTO op de wereld. De Ferrari is door Protech voorzien van een duurzame beschermlaag, zodat de auto er nog als nieuw uitziet.

Op de stand van ProTech in de Noordhal (05.311) staat de exacte reproductie op school van de originele Ferrari GTO type 1962. Eind jaren tachtig is de auto gebouwd in de fabrieken van Ferrari. De autoâs werden over de hele wereld verspreid, onder meer in Duitsland, Japan en de Verenigde Staten, maar inmiddels zijn er nog maar twee stuks in goede staat . Het tentoongestelde exemplaar is eigendom van een van de grootste Ferrari-verzamelaars van Europa.

De mini-GTO was vorig jaar te bezichtigen in het Automobielmuseum in Monte Carlo tijdens het Grand Prix-weekend. Prins Rainier werkte hier persoonlijk aan mee. Het is de bedoeling om de auto ieder jaar terug te halen tijdens de Formule 1-race in Monaco. ProTech is van oorsprong een Monegaskisch bedrijf en sinds 1994 ook in Nederland vertegenwoordigd. Na een ProTech-behandeling hoeft een auto nooit meer gepoetst te worden, wassen is voldoende.