Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe toont preview van Acrobat 3D versie 8

Sneak peak van geavanceerde software en 3D PDF beschikbaar op Adobe Labs

Amsterdam, 5 april 2007 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) introduceert de publieke preview van Adobe® Acrobat® 3D versie 8-software. Dit is een grote upgrade van de desktop-applicatie voor samenwerking rond documentgebaseerde 3D-ontwerpen en computer aided design (CAD)-data. Gebruikers kunnen vanaf vandaag gratis een Beta-versie van het product downloaden via Adobe Labs. Zo kunnen gebruikers de nieuwe en geavanceerde mogelijkheden ervaren die het programma professionals biedt in verschillende industrieën zoals de productie, architectuur, ingenieurs en constructie (AEC). De preview kan gedownload worden op http://labs.adobe.com/technologies/acrobat3d_version8/.

"Acrobat 3D en PDF hebben in het afgelopen jaar al veel terrein gewonnen in de productie- en AEC-markt. In deze markten heeft de combinatie zich bewezen als de ideale manier om de communicatie- en samenwerkingsprocessen rond 3D-ontwerpen te optimaliseren", zegt Tom Hale, senior vice president, Knowledge Worker Business Unit bij Adobe. "We zijn blij dat we gebruikers wereldwijd gratis toegang kunnen bieden tot de Beta van Acrobat 3D versie 8. Wij moedigen iedereen die geïnteresseerd is in 3D aan om kennis te maken met de ingrijpende verbeteringen die wij hebben aangebracht op het gebied van bestandscompressie, precisie en samenwerking rond CAD-data. We horen graag wat de eerste ervaringen zijn van gebruikers tijdens de kennismakingsperiode."

Met Acrobat 3D versie 8 kunnen ontwerpingenieurs, technische uitgevers en creatieve professionals vrijwel elk 3D CAD-bestand en andere belangrijke projectdata converteren en samenbrengen in één PDF-document met precieze geometrie. Het PDF-bestand kan vervolgens eenvoudig gedeeld worden met collega's, leveranciers, partners en klanten. Zo kun je veilige ontwerpen visualiseren, samenwerken en CAD-data delen in een formaat van archiefkwaliteit.

Zodra 3D-modellen in een PDF worden geplaatst kunnen Acrobat 3D versie 8-gebruikers grote teams laten deelnemen aan een efficiënt documentbeoordelingsproces. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de gratis Adobe Reader®-software. Gebruikers van Adobe Reader kunnen gedetailleerde productstructuren inzien en - als dit is ingesteld in Acrobat 3D versie 8 - gebruik maken van commentaar-, meet- en crosssectie-tools, direct op 3D-objecten in PDF-bestanden*.

"Het gebeurt niet vaak dat de productie-industrie een echte verandering in de aanpak van zijn werkprocessen meemaakt", zegt Gisela Wilson, director of IDC's Product, Project and Portfolio Management Solutions services. "Gebaseerd op de brede beschikbaarheid en het gebruik van Adobe Reader, innovaties in 3D PDF en de CAD-neutrale aanpak, kan Adobe met de laatste versie van Acrobat 3D helpen om de kernprocessen van samenwerking in grote productiebedrijven te veranderen."

Acrobat 3D versie 8 levert verbeterde mogelijkheden voor de creatie van samengestelde PDF-documenten met precieze geometrie uit grote en complexe CAD-assemblages. Het product ondersteunt de conversie naar 3D PDF vanuit meer dan 40 formaten, inclusief Autodesk Inventor, Dassault Systemes CATIA, PTC Pro/ENGINEER, SolidWorks en UGS NX en I-deas. Deze nieuwste versie maakt het voor gebruikers mogelijk om in Adobe PDF productfabricage-informatie te verspreiden. Daarnaast biedt Acrobat 3D versie 8 gebruikers de mogelijkheid om precieze CAD-productiedata te exporteren van PDF naar neutrale bestandsformaten zoals STEP, IGES en Parasolid voor het downstreamen van processen zoals machineprocessen en het ontwerpen van mallen en gereedschappen.

Adobe Reader en Adobe Flash® Player, de cross-platform klantentechnologieën, zijn geïnstalleerd op meer dan 700 miljoen aangesloten PC's en apparaten.

Prijzen en beschikbaarheid

De gratis Beta-versie van Acrobat 3D versie 8 is vanaf nu beschikbaar in het Engels, Frans en Duits op http://labs.adobe.com/technologies/acrobat3d_version8/. De preview is beschikbaar voor Microsoft® Windows® met Service Pack 4, Windows XP Professional, Home of Tablet PC Editions met Service Pack 2 en Windows Vista(TM) Ultimate, Enterprise, Business, Home Premium of Home Basic Editions. De Beta-versie is te bekijken tot 15 juni 2007. Op- of aanmerkingen kunnen ingediend en besproken worden op het Adobe Labs forum. Technische ondersteuning is niet beschikbaar tijdens de preview-periode.

Acrobat 3D versie 8 wordt in de zomer van 2007 verwacht. De adviesprijs wordt verwacht op 1.169 Euro**. Geregistreerde gebruikers die Acrobat 3D hebben gekocht tussen 18 september 2006 en de beschikbaarheid van Acrobat 3D versie 8, komen in aanmerking voor een gratis upgrade naar Acrobat 3D versie 8*** .

Meer informatie over Acrobat 3D versie 8 is beschikbaar op http://www.adobe.com/go/acrobat3dv8.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/apr2007/Acrobat3D_v8.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, Flash, and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Microsoft, Windows and Windows Vista are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. * Requires Adobe Reader 7.0.7 or later. ** Sales tax, shipping and handling may apply. Reseller prices may vary. *** Sales tax, shipping and handling may apply.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com