Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (5/4)

TILBURG, 5 april 2007

16-jarige knaap aangehouden na mishandeling 13-jarig meisje

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag op een school aan de Reitse Hoevenstraat een 16-jarige Tilburgse jongen aangehouden nadat hij een 13-jarige scholiere had mishandeld. Het slachtoffer liep een hersenschudding op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De verdachte is een ex-leerling van deze school. Hij wilde gistermiddag voor de school gaan voetballen. Hij was de school binnengegaan en kwam daar een bekende van hem tegen. Hij besloot naast deze jongen in de hal te gaan zitten. Daar zaten ook drie meisjes, waarvan hij er twee kende, een toets te maken. De verdachte zat naast een dubbele klapdeur en hield deze met zijn voet open, terwijl de meisjes die daar last van hadden hem herhaaldelijk vroegen deze deur te sluiten. Om hen te pesten deed hij dat niet. Hierop ontstond een woordenwisseling. De knaap werd daarop zo boos, naar eigen zeggen omdat hij door hen uitgedaagd werd, dat hij een van de meisjes met zijn rechtervuist tweemaal tegen haar gezicht sloeg. Het meisje viel daardoor tegen een kast en was even buiten westen. Ze werd met een ambulance naar het Tweesteden Ziekenhuis gebracht. Haar rechterwang was dik en ook was haar linkerlip gescheurd. Er kwam bloed uit haar mond. In het ziekenhuis werd een hersenschudding geconstateerd. Ze mocht na behandeling, voorzien van een wekadvies, het hospitaal weer verlaten. De verdachte werd door een beveiligingsbeambte en een leraar opgehouden en later overgedragen aan de politie. De politie maakt proces-verbaal op en stelt de gebruikelijke Jeugdzorg instellingen in kennis.

Loslopende hond bijt man in het gezicht.

TILBURG: Gisterenavond heeft op de Kapelmeesterlaan een loslopende niet gechipte Stafford hond een 25-jarige man in het gezicht gebeten. Het bijtincident gebeurde toen de man probeerde de hond met een koekje en een riem te vangen. Het beest had daarvoor volgens een getuige geprobeerd enkele mensen aan te vallen. Het dier is uiteindelijk door een medewerker van de dierenambulance en een politieman met vangstokken gevangen. De Stafford werd ter plaatse verdoofd door een dierenarts. De eigenaar, die na het incident ter plaatse kwam, deed afstand van zijn huisdier. De dierenarts heeft de hond vervolgens laten inslapen. Het slachtoffer heeft zich aan zijn verwonding rond het rechteroog in het ziekenhuis laten behandelen. Het letsel viel gelukkig mee. Wel was ook zijn bril beschadigd. Het Slachtoffer en de eigenaar van de hond gaan onderling de schade regelen.

Man geeft valse naam op en rijdt zonder rijbewijs

TILBURG: Een 26-jarige Tilburger heeft gisterenavond drie bekeuringen opgelopen toen hij met zijn auto door een motoragent gecontroleerd werd. Het gaat om gevaarlijk rijgedrag, het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Een motorrijder van de politie reed gisteravond over de Heikantlaan in de richting van de Midden Brabantweg. Hij zag uit tegengestelde richting een auto aan komen rijden die met zeer hoge snelheid de kruising op reed. De bestuurder eed daarbij rakelings links langs andere personenautos. De motoragent besloot de bestuurder te controleren en draaide. De auto werd op het Bizetplantsoen aan de kant gezet.

De bestuurder verklaarde geen rijbewijs en ook geen ander legitimatiebewijs bij zich te hebben. De verdachte gaf daarop zijn naam op. Bij de motoragent ontstond direct argwaan omdat hij de persoon waarvan de automobilist de naam opgaf ambtshalve kent. Hierop gaf de verdachte toe dat hij een valse naam had opgegeven. Hij deed dat omdat hij geen rijbewijs heeft. De auto is later, omdat er geen sprake was van recidive, aan een kennis van de verdachte die wel een rijbewijs had meegegeven.

Twee aanhoudingen voor bedreiging aan de Spoorlaan

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Spoorlaan omstreeks 20.00 uur op aanwijzing van de portier van een coffeeshop een 23-jarige man uit Heerlen aangehouden ter zake bedreiging. De problemen ontstonden toen de bewaker de verdachte toen deze de zaak wilde binnengaan, vroeg naar zijn legitimatiebewijs. Dit wilde de verdachte niet tonen. Hij hield toen dreigend een flesje wijn in de richting van de beveiliger, die daarop geen risico nam en de man naar de grond werkte. In bijzijn van de agenten riep de knaap vervolgens tegen de portier dat hij hem af zou maken.

TILBURG: De politie heeft gisteravond op het Station CS aan de Spoorlaan op aanwijzing van een 57-jarige Tilburgse een 17-jarige jongen uit Roermond aangehouden ter zake bedreiging. De aangeefster verklaarde dat zij op het Station zonder enige aanleiding agressief benaderd was door de verdachte die haar daarbij met een mes bedreigd had. Daaraan voorafgaand had de verdachte al ruzie gemaakt met een andere knaap. Deze knaap had de aangeefster gezegd dat het maar net goed afgelopen was. De agressie van de verdachte richtte zich vervolgens op haar omdat hij kennelijk vond dat zij zich met hun ruzie bemoeide. De verdachte is in verzekering gesteld. Vandaag bleek dat die jongen waarmee de verdachte eerst ruzie had, een 19-jarige jongeman uit Kaatsheuvel is. Volgens hem was de verdachte uit op zijn gsm-telefoon, maar was dat niet gelukt. Hij komt vandaag aangifte doen.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 23.50 uur een 26-jarige Tilburgse betrapt op het rijden onder invloed. De automobiliste blies 655 ugl. Ze had naar eigen zeggen drie glazen wijn gedronken. Ze moest, omdat het ademalcoholgehalte hoger was dan 570 ugl, haar rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt inbraken winkels en kapperszaken

TILBURG: Vannacht is omstreeks 00.00 uur ingebroken in een winkel aan de Enschotsestraat. De dief had daar met een stuk trottoirtegel de ruit van de toegangsdeur vernield. Via de opening is men in de winkel gekomen en heeft men de kassa weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en neemt een aangifte op van de gedupeerde winkelier.

TILBURG: Vannacht zijn omstreeks 00.30 uur twee ruiten ingegooid van een winkel op de hoek van de Tuinstraat en de Telefoonstraat. Uit de etalage zijn een T-shirt en handschoenen van het merk Iceberg gestolen. De daders zijn volgens een getuige twee blanke jongens die wegreden op een blauwe scooter.

TILBURG: Vannacht is omstreeks 02.15 uur ingebroken in een winkel op de Nieuwlandstraat. Met een klinker is het raam van de deur aan de voorzijde ingegooid. Vervolgens is de dief door het gat naar binnen geklommen. Uit de zaak is de lege kassalade gestolen.

TILBURG: Ook een kapperszaak aan de Vimmenhoefstraat kreeg vannacht ongewenst bezoek. Daar werd een tegel door de voorruit gegooid waarna de vrijwel lege kassa werd meegenomen. Een getuige zag de dader, een negroïde jongeman, met de kassa wegfietsen in de richting van het Stuivesantplein.

TILBURG: Vanmorgen ontdekten buurtbewoners, dat was ingebroken in een kapperszaak aan de Brucknerlaan. Ook hier was met een onbekend voorwerp de ruit van de etalage ingeslagen. Vanuit de etalage heeft men middels handreiking een borststuk, met daarop een trainingsjack, en een aantal sportbroeken uit de etalage genomen. Het borststuk is 50 meter verderop aangetroffen.

Auteur: Willem van Hooijdonk