Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 5 april 2007

Geleen; politie ruimt hennepplantages

De politie heeft woensdag op twee plaatsen in Geleen een hennepplantage aangetroffen.

In een bedrijfspand aan de Burg. Lemmensstraat werd in een kelder van het pand een plantage aangetroffen van ruim 390 planten. In een woning aan de Pijperstraat stonden op een kamer 305 jonge hennepplanten.

In beide gevallen was er niemand aanwezig en onderzoekt de politie wie de eigenaar van de plantage is.

Venlo / Maastricht; drie tips na uitzending De Gouden Tip

De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie op dinsdag 3 april heeft tot nu toe drie reacties opgeleverd. De binnengekomen informatie wordt nu verder bekeken en uitgezocht.

Over de gewapende overval op een winkel in Weert heeft de politie twee reacties gekregen. Een van die reacties gaat over de personenauto waarin de daders zijn gevlucht. De tipgever meende de auto te herkennen.

De camerabeelden van de inbraak bij Albert Heijn in Brunssum hebben één reactie opgeleverd.

In de overige zaken, de gewapende overval in Geleen, de bedreiging van een vrouw in Blerick, de gewapende overvallen in Heide en Wanssum en de bewakingsbeelden van de pinpasfraude in Tegelen, zijn tot nu toe nog geen reacties ontvangen.

Alle zaken staan met de getoonde foto's op website www.degoudentip.tv. Ook zijn de zaken daar in beeld en geluid te downloaden. Mensen die nog informatie willen doorgeven kunnen dat via telefoonnummer 0900 - 88 44 (lokaal tarief). De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 17 april 2007.

Maastricht; op drie plaatsen coniferen in brand gestoken

In de nacht van woensdag op donderdag zijn op drie plaatsen in Maastricht coniferen in brand gestoken.

De eerste brand werd omstreeks 02.20 uur ontdekt bij een woning aan de Emilionlaan, waar een coniferenhaag in vlammen opging. Omstreeks 04.34 uur brandden enkele coniferen aan de achterzijde van een tuin van een woning aan de Peymeestersdreef. Vijf minuten later werd een conifeer in brand gestoken die in de voortuin stond van een woning aan de Koninksemstraat.

De politie stelt een onderzoek in en doet een beroep op getuigen om eventuele bijzonderheden aan haar door te geven (0900-8844).

Beek; hennepplantages in woning

De politie heeft woensdag in een woning aan de Nieuwenhofstraat in Beek twee hennepplantages aangetroffen.

De plantages waren ingericht op de zolder van de woning. In totaal stonden er 481 hennepplanten. Alle planten en de bij de plantage behorende apparatuur werden in beslag genomen.

In de woning was niemand aanwezig. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de plantages is.

Geulle; hennepplantage in woning

In een woning aan Aan de Maas in Geulle heeft de [politie woensdag een hennepplantage aangetroffen.

De plantage bestond uit 341 planten. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen. Omdat er in de woning niemand aanwezig was, onderzoekt de politie wie de eigenaar van de plantage is.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --