Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Peng ziek op Europees Kampioenschap schaken

De Nederlands Kampioen bij de vrouwen Zhaoqin Peng zal in de derde ronde van het Europees Kampioenschap schaken in Dresden op medisch advies niet achter het bord plaatsnemen. De Rotterdamse is getroffen door een zwaar griepvirus. Morgen moet duidelijk worden of de Nederlandse grootmeester het toernooi kan vervolgen of de strijd vroegtijdig moet staken.

De Europese Kampioenschappen Schaken voor mannen en vrouwen worden gespeeld tot en met 14 april. Eventuele tie-breaks zijn op 15 april. Er nemen 12 Nederlandse mannen en 5 vrouwen deel aan het toernooi. Informatie over het toernooi vindt u hier.

---

Vacature administrateur op Bondsbureau KNSB

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond zoekt per direct voor zijn bondsbureau in Haarlem een
Administrateur V/M (32 uur)

De KNSB is een sportorganisatie waarbij ruim 20.000 schakers zijn aangesloten. Op het bondsbureau vindt de voorbereiding, uitvoering en administratie van het bondsbeleid plaats. Het team bestaat uit 9 personen.

De administrateur is verantwoordelijk voor de financiële administratie van de KNSB waaronder:

- het opstellen van de begroting en de jaarrekening
- het bijhouden van de boekhouding en het doen van BTW-aangiften
- het maken van periodieke rapportages aan directie en bestuur
- het voorbereiden van de salarisadministratie
- het maken van subsidieaanvragen en -verantwoordingen
- het beheren van debiteuren en crediteuren

Onder verantwoordelijkheid van de directeur van het bondsbureau werkt de administrateur nauw samen met de penningmeester van de KNSB.

Voor deze veelzijdige functie waarbij sport en financiën samenkomen, zoeken wij een doortastend en nauwkeurig werkend persoon, bij voorkeur op HBO-niveau. De overige functie-eisen zijn:

- ervaring in een soortgelijke functie

- ruime ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking (Exact Globe 2000)

- ruime ervaring met MS Excel

Het betreft een functie voor 32 uur voor één jaar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. De CAO-Sport is van toepassing.

Belangstellenden wordt verzocht hun schriftelijke reactie, voorzien van CV, binnen 14 dagen na het verschijnen van deze advertentie te richten aan de directeur van het bondsbureau, drs. M.J. van der Werf, Frans Halsplein 5, 2021 DL Haarlem. Voor informatie kunt u eveneens bij hem terecht (023-5254025).

---