Gemeente Enschede

Stal je fiets veilig en voor niets

Nieuwe rijwielstalling De Graaff in de Brammelerstraat open voor publiek

De nieuwe, bewaakte rijwielstalling De Graaff is vanaf donderdag 5 april aanstaande volledig geopend voor publiek. Bezoekers van de binnenstad kunnen hun fiets op donderdag t/m zaterdag dan ook na kantoor- en winkeltijd kwijt in de nieuwe rijwielstalling.

De rijwielstalling bevindt zich in de Brammelerstraat, in de kelder van het nieuwe Werkplein Enschede. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 21 april. Wethouder Jeroen Goudt neemt de rijwlelstalling dan op een feestelijke manier in gebruik.

Mensen die met de fiets naar de Enschedese binnenstad komen, kunnen deze geheel gratis parkeren in de nieuwe, gemeentelijke rijwielstalling. De stalling biedt plaats aan 700 fietsen. Ook brommers zijn van harte welkom. In de komende weken wordt in de stalling tevens een reparatiewerkplaats voor fietsen ingericht.

Met de opening van rijwielstalling De Graaff breidt Enschede haar service aan bezoekers van de binnenstad verder uit. De behoefte aan rijwielstallingen, die ook nog eens bewaakt en gratis zijn, is groot. Dat blijkt uit het grote succes van de rijwielstalling op het Van Heekplein. Komend najaar wordt daar de 1-miljoenste bezoeker verwacht.

Door de opening van rijwielstalling De Graaff moet de overlast van gestalde fietsen in de straten rond de Oude Markt afnemen. Op piektijden staan daar nu vaak zoveel fietsen, dat bijvoorbeeld winkels in de Marktstraat moeilijk bereikbaar zijn. Ook is het voor taxi's en hulpverleners zoals de politie, ambulance en brandweer dan lastig om snel op en van de Oude Markt te komen. De rijwielstalling zorgt dus tevens voor meer veiligheid op straat.

Rijwielstalling De Graaff wordt via een intensieve campagne gepromoot onder de bezoekers van de binnenstad. Met name op uitgaanstijden zal een promotieteam dit voorjaar regelmatig opvallend in de binnenstad aanwezig zijn. Op donderdag t/m zaterdag is rijwielstalling De Graaff geopend tot 05:00 uur 's ochtends! Van maandag t/m woensdag is de stalling beschikbaar van 08:30 - 18:30 uur en op koopzondag van 12:00
- 18:00 uur.

5 april 2007