Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 5 april 2007

Capgemini Consulting ontvangt VNG-keurmerk voor benchmark

Onlangs ontving Capgemini Consulting een VNG-keurmerk voor haar benchmark `Facilitaire kengetallen en trends in gemeenten'. De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) roemde de benchmark om de bewezen onderzoeksaanpak.

Onder leiding van Henk Wesseling, gemeentesecretaris van Dordrecht en voorzitter van de Stuurgroep Benchmarking van de VNG, werden 31 benchmarks getoetst aan tien kwaliteitscriteria. Leren door uitwisseling van informatie en kennis stond hierbij centraal. Van de 31 benchmarks werd aan 22 een keurmerk verleend. Capgemini Consulting ontving het VNG-keurmerk als enige op het gebied van facilitaire kosten. Ralph Pans, voorzitter van de directieraad van de VNG, reikte het keurmerk tijdens een feestelijke bijeenkomst uit aan het projectteam, bestaande uit Jacqueline Bakker, Gerben van Dienst en Remko Oosterwijk.

Dit jaar brengt Capgemini Consulting de trendrapportage voor de tiende maal uit. De uitgave helpt gemeenten te sturen op hun facilitaire kosten; een thema dat politiek gezien steeds meer aandacht krijgt. Binnenkort ontvangen alle gemeenten informatie over hoe zij mee kunnen doen aan het benchmarkonderzoek.

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten.

PERSBERICHT

Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 68.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com

---

EINDE PERSBERICHT