Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 5 april 2007

BT benoemt Erik ter Horst tot CFO Benelux

Referentie: DC07-188

BT heeft Erik ter Horst, RA (1969) aangesteld tot Chief Financial Officer BT Benelux. Erik ter Horst wordt primair verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van BT's financiële beleid en het behalen van compliancy doelen in de Benelux. Hij heeft brede achtergrond en ervaring in de telecom- en ICT-industrie en zal hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de strategische keuzes en verdere groei van BT Benelux.

Michel De Coster, CEO Benelux van BT: "Erik is een waardevolle toevoeging aan mijn management team in de Benelux. Zijn enthousiasme en energie spreken mij erg aan en ik zie er naar uit met hem samen te werken."

Erik: "Ik ben zeer verheugd om deze funtie binnen zo'n vooraanstaand en groeiend bedrijf als BT te gaan vervullen. In mijn aanpak zal de integratie tussen de financiële afdeling en andere afdelingen binnen BT erg belangrijk zijn. Zo vind ik dat de financiële afdeling mee moet denken over aspecten die niet direct financieel gerelateerd zijn, zoals het bepalen van marktfocus en het ontwikkelen van producten. Hierin en in de uitvoering van al mijn werkzaamheden als CFO zullen transparantie en integriteit telkens de hoogste prioriteit krijgen", aldus Erik ter Horst, CFO BT Benelux.

Erik ter Horst was voorheen onder meer werkzaam voor Priority Telecom N.V. waar hij verantwoordelijk was voor de financiële afdeling die hij herstructureerde. Verder begeleidde hij het bedrijf bij het vertrek van de beurs. De carrière van Ter Horst begon bij PriceWaterhouseCoopers, waar hij diverse posities bekleedde.

Erik ter Horst volgt Martin Boon op, die benoemd is tot CFO BT International Asset & Working Capital Management.

Een foto van Erik ter Horst (in hoge resolutie) kunt u vinden via: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=8

OVER BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek

Ingezonden persbericht