PvdA Rotterdam


Ergernis over verkeersopstoppingen

Do 5 Apr 2007 - Redactie
Ergernis over verkeersopstoppingen

Veel mensen in de stad ergeren zich aan de verkeersopstoppingen. Uiteraard moet er aan de weg gewerkt worden, maar het lijkt wel of momenteel het hele centrum vast staat.
PvdA-raadslid Leo Bruijn , die gisteren aan de lijve mocht ervaren hoe lang het duurt om van het Hofplein naar het Kruisplein te komen: "Op dit moment zijn diverse noord-zuidverbindingen in Rotterdam Centrum geheel of gedeeltelijk gestremd. Dit leidt tot enorme verkeersopstoppingen die de stad volledig verlammen. Burgers en bedrijven klagen steen en been over de slechte bereikbaarheid en de daaruit voortvloeiende gevolgen."

Vandaag vroeg Bruijn tijdens de gemeenteraadsvergadering de wethouder Verkeer en Vervoer of al die werkzaamheden niet beter op elkaar afgestemd kunnen worden. De wethouder gaf aan in de toekomst meer te willen gaan doen aan de communicatie rondom de werkzaamheden. "Maar", stelde zij, "het werk moet wel doorgaan."
Sommige werkzaamheden zijn vergunningsplichtig, maar dat geldt niet voor allemaal. De PvdA vroeg of de andere werkzaamheden dan niet in ieder geval meldingsplichtig gemaakt kunnen worden. Zodat in ieder geval zicht is op álle werkzaamheden. De wethouder beloofde hier naar te kijken.