Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurder rijdt tegen auto aan

Nijmegen, 05-04-2007 o Woensdagavond is een 44-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tegen een auto aangereden te hebben en daarna doorgereden te zijn. Bovendien zat de Nijmegenaar met teveel alcohol op achter het stuur.

Agenten kregen een melding dat een beschadigde auto midden op de Treubstraat zou staan. Toen zij ter plaatse kwamen zagen ze inderdaad op de Van Hogendorpstraat een auto met daarin de 44-jarige Nijmegenaar staan. Terwijl ze de man aanspraken zagen ze dat hij een lichte verwonding aan zijn gelaat had en dat hij nogal onvast ter been was en ook naar alcohol rook. Terwijl zij trachtten bij hem een blaastest af te nemen hoorden zij ook dat hij vermoedelijk een andere auto had aangereden en was doorgereden. De 44-jarige is daarop aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval en meegenomen naar het hoofdbureau van politie in Nijmegen.

De politie inmiddels met meerdere getuigen heeft gesproken. Ook heeft zich een getuige gemeld die aangaf bijna door een auto te zijn aangereden door een bestuurder op de Troelstrastraat. De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar verband houden. De auto van de 44-jarige verdachte is in beslag genomen voor verder sporenonderzoek. (08)