Ingezonden persbericht


Persbericht

Anago realiseert cruciale doorbraak op BI-gebied

Introductie AnagoR4 luidt nieuw tijdperk in voor business intelligence en business performance management

Houten, 5 april 2007 - Anago, leverancier van software voor rekenintensieve bedrijfsoplossingen, heeft 's werelds eerste business calculation platform geïntroduceerd: AnagoR4. De nieuwe versie is volledig webgebaseerd, heeft een sterk verbeterde user interface, en bevat diverse business solution repositories waarmee bedrijven direct concrete managementproblemen het hoofd kunnen bieden.

Met AnagoR4 vult Anago twee cruciale gaten in de markt voor business intelligence en business performance management. Ten eerste is dat het functionele gat tussen enerzijds complexe macro's in Excel en anderzijds gespecialiseerde high-end software van de gevestigde BI-leveranciers. AnagoR4 biedt het gebruiksgemak en de kracht van high-end software, maar ook de flexibiliteit en de betaalbaarheid van Excel.

Ten tweede is er het praktische gat tussen de gewenste functionaliteit en de realisatiesnelheid. Het programmeren van uitgebreide analyses kost nu zoveel tijd dat het resultaat van de berekening bijna altijd te laat komt. Dankzij de eenvoudige user interface en de modulaire opbouw van AnagoR4 zijn ingewikkelde rekenkundige modellen snel te vertalen in gebruiksvriendelijke applicaties.

"De BI-markt staat op het punt een nieuwe fase in te gaan, die het einde betekent voor de logge, dure standaardsoftware waar veel bedrijven nu mee werken", aldus Philip Koenders, CEO van Anago. "Kritieke succesfactoren in de toekomst van BI zijn Software as a Service (SaaS), gebruiksvriendelijkheid en implementatiesnelheid. Met AnagoR4 zijn wij op die gebieden de concurrentie ver vooruit".

Business Solution Repositories

Gelijktijdig met de lancering van AnagoR4 heeft Anago een drietal business solution repositories (BSR's) geïntroduceerd, die voorgeprogrammeerde functionaliteit bevatten voor drie specifieke aandachtsgebieden: service management, financial control en call center management. Deze BSR's zijn naast de voorgeprogrammeerde functionaliteit volledig aan de wensen van de klant aan te passen.

AnagoR4 is beschikbaar als managed application en SaaS. Een gratis trial-versie is beschikbaar op http://www.anago.nl.

(308 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Anago
Anago is in 1999 opgericht. Vanuit de visie dat er een doorbraak nodig was in business intelligence-technologie heeft een team van specialisten 's werelds eerste business calculation platform ontwikkeld.

Anago is met zijn technologie in staat om zijn klanten 10 x 10 x 10 te bieden:
- Anago software stelt 10x meer functionaliteit beschikbaar;
- Anago software wordt 10x sneller gemaakt;

- Anago software kost 10x minder.

Met deze propositie heeft Anago al diverse marktsegmenten weten open te breken. Het bedrijf mag verscheidene toppers uit het Nederlandse bedrijfsleven tot zijn klanten rekenen, zoals ABN-AMRO, UWV, Stater en HCN.

Anago levert op basis van zijn technologie een breed scala aan rekenintensieve oplossingen voor onder meer productiebesturing, dashboarding, activity-based costing, financial forecasting en workforcemanagement.

Voor meer persinformatie of een interview kunt u contact opnemen met Mark van der Wolf van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: markv@lewispr.com http://www.lewispr.nl

Voor meer informatie over Anago of zijn producten kunt u contact opnemen met Jelle Boute van Anago: Tel: +31 (0)30 657 26 13
E-mail: jboute@anago.nl http://www.anago.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com