Ingezonden persbericht


Persbericht

Paasheuvelgroep kiest voor authentieke natuurbeleving

Het 85-jarig bestaan van de Paasheuvelgroep is niet alleen aanleiding voor een kleurrijk feest op de Paasheuvel deze zomer, het is ook de start van een nieuwe kijk op kamperen. Door de lange historie beschikt de Paasheuvelgroep over kampeerterreinen die met recht uniek mogen worden genoemd. De bijzondere kwaliteiten van die terreinen beter benutten staat de komende jaren centraal in het beleid.

Op de locaties waar de vakantiecentra van de Paasheuvelgroep gevestigd zijn, zou nu met geen mogelijkheid nog een camping gevestigd mogen worden. De terreinen liggen stuk voor stuk aan de rand van waardevolle natuurgebieden en maken daar in zekere zin zelf deel van uit. Die verbondenheid met de natuur gaat de Paasheuvelgroep verder ontwikkelen en ook sterker benadrukken. Dat gebeurt onder andere door in te haken op de thematiek van de vier elementen (aarde, water, lucht en vuur), die zo'n belangrijke rol spelen bij het kamperen.

Kamperen doe je buiten
Geen hekken, slagbomen en afrasteringen, maar weggetjes en paden die vanaf de vakantiecentra doorlopen in schitterende natuurgebieden. Geen 'apparatenhal', maar klimbomen, bijzondere speeltoestellen, een recreatieplas, recreatieveldjes en andere voorzieningen die kinderen uitnodigen om buiten te spelen en te bewegen. Want bij kamperen gaat het volgens de Paasheuvelgroep in de eerste plaats om 'buiten' zijn en genieten van de prachtige, gezonde omgeving.

Voor wildzoekers en comfortzoekers
De natuur beleven kan op velerlei manieren. De een geeft de voorkeur aan een simpel tentje en een olielamp, terwijl een ander zijn intrek neemt in een luxe caravan of bungalow. De Paasheuvelgroep kiest ervoor om tegemoet te komen aan de wensen van verschillende typen kampeerders en investeert daarom de komende jaren zowel in voorzieningen voor 'avontuurlijk kamperen' als in de aanleg van betere voorzieningen voor comfortzoekers. Daarbij wordt zo veel mogelijk ingezet op duurzame ontwikkeling.

Rust én avontuur
Rust en avontuur gaan bij de Paasheuvelgroep uitstekend samen. Zo is de diepe stilte op de terreinen 's nachts voor de één ontspannend en rustgevend en voor de ander avontuurlijk en opwindend. Ook de bijzondere natuur in de omgeving van de terreinen biedt volop mogelijkheden voor beide. Net als de kampvuren die op speciale, veilige vuurplaatsen ontstoken kunnen worden. En wie liever gezamenlijk het avontuur aangaat kan ook deelnemen aan een van de vele groepsactiviteiten.

Makkelijk online boeken
Een voorbeeld van de vernieuwingen bij de Paasheuvelgroep is het nieuwe online reserveringssysteem Unicamp. Daarmee is het nu nog gemakkelijker om tijdig een plek te reserveren bij een van de vijf vakantiecentra. Boeken kan direct via www.paasheuvelgroep.nl. Via Unicamp kunnen ook de groepsaccommodaties van de Paasheuvelgroep worden geboekt.

Vierhouten, 5 april 2007


* * * * * * * *

E I N D E P E R S B E R I C H T

Noot voor de redactie (