Toprestaurant steunt ouderen


05.04.2007 / 15:21 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nationaal fonds ouderenhulp

Nationaal fonds ouderenhulp

Toprestaurant steunt ouderen

Richard en Weruschca van mijn Tent is Top, het RTL-programma met Herman den Blijker, hebben de opbrengst van een actie in het programma aan een goed doel gegeven. De keuze is hierbij gevallen op het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Zij mag maar liefst 17.000 euro in ontvangst nemen. Beiden vinden dat men in Nederland meer om moet kijken naar kwetsbare ouderen.

In Mijn Tent is Top strijden vier koppels, onder regie van horecagoeroe Herman den Blijker, in vier grote steden om het beste restaurant neer te zetten binnen vier maanden. Richard en Weruschca waren ť√©n van deze koppels in het programma. Helaas zijn zij afgelopen dinsdag afgevallen. Zij hebben het restaurant Suisse in Amsterdam geopend.

Het programma heeft vele wedstrijdelementen, waaronder de pompoenenactie, waar Richard en Weruschca ook nog deel aan hebben genomen. Hierbij liet Herman den Blijker maar liefst 33 pompoenen bezorgen bij elke tent. De opdracht was om in drie dagen zoveel mogelijk geld te verdienen met deze pompoenen. Richard en Weruschca wonnen de strijd en daarmee een geldbedrag van maar liefst 17.000 euro.

Voor Richard en Weruschca was het al snel duidelijk dat zij dit gehele bedrag aan een goed doel wilden schenken. De keuze viel vervolgens op het Nationaal Fonds Ouderenhulp, omdat Richard en Weruschca erg begaan zijn met de grote groep ouderen die leven in armoede en/ of eenzaamheid. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp is in Nederland het enige Goede Doel dat zich inzet voor deze kwetsbare groep. Weruschca vertelt: We zijn beiden in het buitenland opgegroeid en ondervonden daar hoe ouderen in landen als Frankrijk en Spanje veel meer bij de maatschappij betrokken blijven. Daar is de oudere nog een voorbeeld voor de jongere mensen. In Nederland missen we de zorg en aandacht voor de ouderen. Met onze gift hopen we de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

De gift van Richard en Weruschca zal in zijn geheel besteed worden aan de BoodschappenPlusBus van Fonds Ouderenhulp. Middels de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen weer zelf hun boodschappen doen en samen uitstapjes maken waardoor ze uit hun isolement gehaald worden. Daarnaast leren zij nieuwe mensen kennen. De BoodschappenPlusBus rijdt inmiddels in 10 gemeenten en met het geld van Richard en Weruschca kan er één nieuwe bus gefinancierd worden.

Voor de pompoenactie hebben Richard en Weruschca steun gekregen van de NH Hotel groep, Stage Entertainment, Coster Diamonds, Atelier Donkersloot, Van Elzen Injectables kliniek uit Naarden en uiteraard van alle gasten die zijn komen eten.


---