Verzamelpersbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 05-04-2007

Politie neemt voor miljoen euro aan hennepplanten in beslag

's-Hertogenbosch - De politie heeft woensdag een hennepstekkerij en
-kwekerij ontmanteld in twee boerderijen op de Engelenseweg. In totaal is er voor om en nabij 997.528,00 euro aan planten aangetroffen en inbeslaggenomen.

In de eerste boerderij nam de politie 191 moederplanten (3000 euro per stuk) in beslag. Tevens werden daar hennepresten aangetroffen van een eerdere oogst.

In de andere boerderij werden 140 moederplanten, 2264 stekjes (2 euro per stuk) en 216 hennepplanten aangetroffen en inbeslaggenomen.

In beide boerderijen was er sprake van diefstal stroom. Hiervan zal Essent aangifte doen. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht, maar verdenkt de huurder (een 58-jarige Bosschenaar). Deze man zal nog worden verhoord.

Tweede verdachte van zware mishandeling aangehouden

's-Hertogenbosch Donderdagmorgen heeft de politie de tweede verdachte, een 19-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij een zware mishandeling van een 31-jarige Udenaar. De mishandeling vond plaats op 18 februari 2007 tijdens een carnavalsavond in een horecazaak aan de Karrenstraat te 's-Hertogenbosch. Maandagmorgen werd al een Bosschenaar aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder. In het belang hiervan is de tweede aangehouden verdachte inverzekeringgesteld.

Derde inbreker aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag de derde verdachte (een 20-jarige Bosschenaar) aangehouden voor inbraak in een school aan de Hambakendreef op 19 maart. De verdachte meldde zich op verzoek van de politie op het bureau aan de Vogelstraat. Bij de inbraak werd onder andere een beamer buitgemaakt. Op 19 maart werd al een 18-jarige inwoner uit 's-Hertogenbosch op heterdaad aangehouden en op 26 maart een 19-jarige Bosschenaar.

De 20-jarige Bosschenaar is ingesloten voor verhoor. In belang van het onderzoek is hij inverzekeringgesteld.

Politie treedt op tegen hufterig verkeersgedrag

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Empelseweg een 41-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden voor onder andere rijden onder invloed. Daarnaast had de Eindhovenaar meerdere verkeersovertredingen begaan, zoals; te hard rijden, links blijven rijden en vervolgens een vrachtauto rechts inhalen. Bij de verkeerslichten Rodenborchweg/Empelseweg reed hij tegen de stoeprand en bleek danig onder invloed van alcohol. De politie heeft hem op de Empelseweg aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens had de Eindhovenaar nog diverse niet betaalde boetes op zijn naam staan. Hij is ingesloten voor verhoor.

Vierde verdachte in fraudezaak aangehouden

Oss De politie heeft woensdagmorgen een 23-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij een fraudezaak. De Ossenaar is in deze zaak de vierde aangehouden verdachte. Op de bankrekeningen van de verdachten vonden meerdere frauduleuze overboekingen plaats. De bank deed hiervan aangifte bij de politie. De 23-jarige Ossenaar is in het belang van het onderzoek inverzekeringgesteld. In februari en maart werden al drie andere Ossenaren opgepakt, te weten: een 40-jarige vrouw, een 39-jarige man en een 37-jarige man, waarover de politie op 7 maart reeds berichtte.