Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 078

datum: 5 april 2007

Tennisstadion in voorgestelde vorm niet mogelijk in Vathorst

Een tennisstadion op Bedrijvenpark Vathorst in de oksel van het klaverblad Hoevelaken is alleen mogelijk als het voorgestelde stedenbouwkundig plan ingrijpend wordt aangepast. Maar ook dan blijven er een aantal onzekerheden. Onder meer op het gebied van de bedrijfsvoering. Deze resultaten van het onderzoek naar de haalbaarheid van het tennisstadion zijn voor initiatiefnemer Krijco aanleiding om af te zien van de locatie in Vathorst.

Begin 2006 presenteerde Krijco een ambitieus plan voor het bouwen van een grootschalig tennisstadion in Amersfoort. Het stadion zou eveneens moeten dienen als oefenaccommodatie van de KNLTB en andere functies krijgen als kantoren voor de tennisbond, fitness, horeca en een groot aantal parkeerplaatsen.

De Gemeente Amersfoort vond en vindt de plannen zo interessant voor de stad en de regio, dat zij op zoek is gegaan naar een geschikte plek. In samenspraak met Krijco heeft de gemeente de locatie op het bedrijventerrein van Vathorst op haalbaarheid onderzocht. In beeld gebracht is of het stadion ruimtelijk ingepast kon worden, hoeveel parkeerruimte er nodig is, welke verkeerskundige en milieu aspecten er spelen en wat de verkeersprognoses zijn. De resultaten van het onderzoek zijn dat het stadion ruimtelijk inpasbaar is, maar dat er op het gebied van verkeers- en geluidsoverlast knelpunten zijn. Om die reden zou het plan dat door Krijco is ingediend ingrijpend moeten worden aangepast.

Volgens het college van b en w zijn er nu twee mogelijkheden: aanpassen van het plan om het stadion in Vathorst te bouwen of opnieuw zoeken naar een andere locatie in de stad. Krijco heeft aangegeven het ontwerp niet te willen aanpassen en houdt vast aan de huidige vorm en ambitie. Daarbij speelt ook dat Krijco niet op voorhand het risico wil nemen dat een stadion op deze locatie in de toekomst te maken krijgt met beperkingen in de bedrijfsvoering. Hoewel al eerder onderzocht is of er andere locaties mogelijk zijn, hebben het college van B & W en Krijco afgesproken nog een korte tijd te zoeken of er alternatieve locaties in de stad zijn. Daarnaast wil het college ook snel meer duidelijkheid van Krijco over de financiële haalbaarheid van het plan.

Informatie: Reina van der Wal, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 50 19 of op 06 52 51 30 41, e-mail: r.vanderwal@amersfoort.nl

---- --