Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 080

datum: 5 april 2007

Huize Randenbroek tijdelijk verhuurd zolang definitieve bestemming nog niet bekend is

Gemeente Amersfoort heeft een extra tijdelijke huurder aangetrokken voor een klein deel van Huize Randenbroek, de mooie witte villa midden in Park Randenbroek. De tijdelijke huurder, Holistisch Centrum Heremitage, mag de aan haar verhuurde ruimtes gebruiken als kantoor- en cursusruimte in afwachting van een besluit over de definitieve bestemming voor het pand. Andere delen van de villa worden al langer tijdelijk verhuurd aan verschillende kleine bedrijven. Met de tijdelijke verhuur zijn voor de korte termijn het gebruik en beheer én de inkomsten van Huize Randenbroek gewaarborgd.

Eind 2007 is naar verwachting meer duidelijk over de definitieve bestemming van Huize Randenbroek, een bestemming waarmee de villa openbaar toegankelijk wordt voor publiek. Het college van B&W heeft onlangs besloten nader onderzoek te gaan doen naar de toekomst van Huize Randenbroek. De villa is eigendom van de gemeente. De gemeente wil de villa in de toekomst een publieksfunctie geven die past bij de culturele betekenis van het park. Daarbij wordt gedacht aan een combinatie van functies op gebied van cultuur, recreatie en horeca. Er is daarnaast de wens om een woonfunctie toe te voegen, zodat de villa in de avonduren kan bijdragen aan de sociale veiligheid van Park Randenbroek.

In het studietraject van de afgelopen jaren naar de toekomstbestemming voor de villa zijn al verschillende mogelijkheden de revue gepasseerd en hebben meerdere potentiële gebruikers hun interesse laten blijken. Het onderzoek dat nu wordt gestart moet inzicht geven in de verschillende mogelijkheden, bijbehorende partijen, kosten en opbrengsten en consequenties voor beheer en exploitatie.

Het is de bedoeling om dit najaar een uitgewerkt voorstel voor de toekomstige bestemming van Huize Randenbroek gereed te hebben. Omdat de definitieve bestemming nog niet bekend is, worden leegstaande ruimtes in de villa tijdelijk verhuurd. De villa en het park zijn gebaat bij tijdelijk gebruik, want een verhuurd pand vergroot de leefbaarheid en heeft een positief effect op de sociale veiligheid ter plekke. Ook vanuit het oogpunt van beheer en huurinkomsten is tijdelijke verhuur een aantrekkelijke optie. Voor alle huurders geldt dat het gaat om een tijdelijk contract. Het huidige gebruik staat nadrukkelijk los van het toekomstig gebruik en er kunnen geen rechten aan worden ontleend voor de toekomst.

Informatie: Simone de Jong, communicatieadviseur Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 45 48, e-mail s.dejong@amersfoort.nl.

---- --