PCM Uitgevers


05/04/2007

Ton aan de Stegge vertrekt bij PCM

Ton aan de Stegge, voorzitter van de raad van bestuur van PCM heeft besloten om per direct de onderneming te verlaten.

Aan de raad van commissarissen en aandeelhouders heeft hij zijn besluit inmiddels toegelicht. Nadat Stichting Democratie en Media het belang van Apax recentelijk had overgenomen, bleken er verschillen van inzicht te bestaan tussen Aan de Stegge en de nieuwe meerderheidsaandeelhouder over de verdere ontwikkeling en strategische koers van het PCM concern.

De Raad van Commissarissen en aandeelhouders betreuren de stap, maar respecteren zijn beslissing. De Raad en aandeelhouders spreken hun waardering uit voor het nieuwe elan dat Aan de Stegge gebracht heeft en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe initiatieven.

Aan de Stegge gaat zich na zijn vertrek bezighouden met het investeren in en begeleiden van jonge ondernemingen en de verdere uitbouw van zijn activiteiten in de charitatieve wereld. Hij zal bovendien namens PCM commissaris worden bij DAG Media, het samenwerkingsverband tussen KPN en PCM voor een vernieuwend, gratis crossmediaal nieuws- en actualiteitenplatform.

De aandeelhouders zullen zich op korte termijn beraden op de invulling van de positie van bestuursvoorzitter. Voorlopig worden de taken waargenomen door CFO Bert Groenewegen.

Bron: Raad van Bestuur