Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Uitgebreide fietstest in Toeractief

Den Haag, 5 april 2007

In het nieuwe nummer van het wandel- en fietsblad Toeractief (dat morgen verschijnt) veel aandacht voor de test van maar liefst 17 fietsen in de prijscategorie tot ¤800. Wat opvalt dat met name in de populaire categorie (luxe toerfietsen met dichte kettingkast en naafversnelling) het kwaliteitsniveau zeer dicht bij elkaar ligt. Vandaar dat het testpanel vier fietsen tot winnaar uitroept: de Batavus weekend, de Raleigh Elan, de Sparta Tyros en de Target Washington. In de categorie scherpgeprijsde derailleurfietsen is de testwinnaar is de Sparta Odyssee.

De fietsen zijn door een panel uitgebreid tijdens een rit getest en daarnaast beoordeeld op comfort, werking van de remmen, versnelling en verlichting.

Verder in het blad zeven unieke wandel- & fietsroutes. Niet alleen in bijzondere uithoeken van ons land, zoals Rottige meente in Friesland of rond de Achelse Kluis in de Brabantse Kempen, maar ook door wereldhaven Rotterdam, in de schaduw van hijskranen, tussen stukgoed en bulkgoed. En... over de 75-jarige Afsluitdijk: 32 kilometer zonder bochten maar mét zinderende vergezichten. Doorzetters die deze laatste tocht volbrengen kunnen zelfs een Toeractief-Afsluitdijk-Certificaat bemachtigen, waarna ze zich met gepaste trots Afsluitdijkbedwinger mogen noemen.

Toeractief is hét wandel- en fietsblad van Nederland (oplage 65.000); een unieke combinatie van een Magazine en een handig Routeboekje boordevol eigen wandel- en fietsroutes, reportages en het laatste nieuws op wandel- en fietsgebied. Toeractief verschijnt zes keer per jaar. Voor meer info, kijk op www.toeractief.nl.

Bijlage: cover van Toeractief

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)