Koninklijke Nederlandse Schaakbond


---

Inschrijving Chess Challenge verlengd

De inschrijving voor de Chess Challenge (NK voor studententeams) is verlengd naar 20 april. Er zijn nog drie plaatsen vrij. Het kampioenschap vindt plaats op de zaterdagen 2 en 9 juni 2007. Dit jaar hebben ook teams uit Delft en Maastricht zich ingeschreven. Samen met de teams van Erasmus, Twente en Tilburg is het deelnemersveld goed bezet met gemiddelde teamratings van 2061 tot en met 2317.

Het evenement zal opnieuw in Nijmegen worden gehouden. Het is toegestaan dat studenten bij verschillende instellingen ingeschreven staan als de universiteit of HBO-instelling maar in dezelfde studentenstad is gevestigd.

Er is meer dan EUR 2.000 aan prijzengeld beschikbaar. Tevens ontvangt het winnende team een verzorgde uitzending naar een sterk Europees toernooi van (groot)meester-niveau.

De teams kunnen zich aanmelden via het digitale aanmeldformulier op de website van het toernooi http://www.schaakbond.nl/chess-challenge.

Een team bestaat uit vier spelers. Voor dit seizoen (een oneven jaar) geldt niet de bepaling dat minimaal één dame en minimaal één man deel moet uitmaken van het team. De deelnemers moeten geboren zijn tussen 1 januari 1979 en 31 december 1989. Het inschrijfgeld per team is EUR 40,- Het speeltempo is 1 uur per speler voor de gehele partij.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Eric van Breugel, 023-5254025, bondsbureau@schaakbond.nl.

---

Peng ziek op Europees Kampioenschap schaken

De Nederlands Kampioen bij de vrouwen Zhaoqin Peng zal in de derde ronde van het Europees Kampioenschap schaken in Dresden op medisch advies niet achter het bord plaatsnemen. De Rotterdamse is getroffen door een zwaar griepvirus. Morgen moet duidelijk worden of de Nederlandse grootmeester het toernooi kan vervolgen of de strijd vroegtijdig moet staken.

De Europese Kampioenschappen Schaken voor mannen en vrouwen worden gespeeld tot en met 14 april. Eventuele tie-breaks zijn op 15 april. Er nemen 12 Nederlandse mannen en 5 vrouwen deel aan het toernooi. Informatie over het toernooi vindt u hier.