Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/04)

OOSTERHOUT NB, 5 april 2007

Arrestatie na vervalsing medisch recept

DONGEN: Een huisarts uit de regio deed in januari jl. aangifte bij de Dongense politie van valsheid in geschrifte. Er was namelijk geknoeid met een door hem uitgeschreven medicijnrecept voor een
kalmeringsmiddel. Het recept bleek gekopieerd te zijn, waarbij de datum en handtekening vervalst werden. Vervolgens dook het vervalste recept op bij verschillende apotheken in Nederland (o.a. Leerdam, Waalwijk, Vinkenveen en Dongen).
Het politieonderzoek leidde naar een 66-jarige vrouw uit Tilburg. Ze werd op woensdag 4 april aangehouden en gearresteerd. De vrouw bekende de vervalsing en ook het gebruik van de vervalste recepten. Haar motief moet vermoedelijk gezocht worden in een medicijnverslaving. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt vanwege valsheid in geschrifte.

Baldadigheid leidt tot schade aan auto

OOSTERHOUT: Twee minderjarige Oosterhoutse jongens (15 en 16 jaar) zijn woensdagavond 4 april door de politie opgepakt na vernieling van een geparkeerde auto. Dat gebeurde op de Sterrenlaan. Het duo gooide een halve stoeptegel naar de aanhanger die achter een personenauto hing. De steen kwam tegen de achterkant van de personenauto terecht, waardoor krasschade ontstond. De eigenaar van de auto zag het gebeuren en ging achter het duo aan. Hij kon ze in de kraag grijpen en droeg ze over aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De jongens zijn verhoord, waarbij de 16-jarige verdachte bekende met de steen te hebben gegooid. Daarna zijn beide minderjarigen aan hun respectievelijke ouders overgedragen. In overleg met het Openbaar Ministerie wordt bekeken of zij in aanmerking komen voor een verwijzing naar Bureau Halt

Vrouw opgepakt op verdenking van stalking

RAAMSDONK: De politie heeft een 45-jarige vrouw uit Raamsdonk
gearresteerd op verdenking van stalking. Haar aanhouding vond plaats op woensdagmiddag 4 april. De vrouw wordt verdacht van het
stelselmatig telefonisch lastig gevallen van haar ex-man en de familieleden van haar ex-man. In de telefoongesprekken uitte de verdachte ook bedreigingen. Tegen de verdachte was aangifte gedaan. De vrouw is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Glaasje op, laat je rijden

KAATSHEUVEL: In de nacht van woensdag 4 april op donderdag 5 april kreeg kort na middernacht een automobilist een stopteken van de politie. Reden was een controle op het gebruik van alcohol. De man, een 60-jarige inwoner van Kaatsheuvel bleek onder invloed te zijn. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 295 ug/l was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 1 uur. De man was al eerder met politie en justitie in aanraking geweest vanwege alcoholgebruik in het verkeer.

Proces-verbaal voor plegen milieudelict

LAGE ZWALUWE: Tijdens de een milieucontrole vanaf het water zag de milieupolitie een illegale lozing. Vanaf een bedrijfsterrein aan de Zwaluwsedijk werd afvalwater geloosd op de Hollands Diep. Het ging om de afvoer van de keuken en de toiletgroep dat via het lozingspunt. Hierdoor ontstond verontreiniging van het oppervlakte water, dat een milieudelict oplevert. Tegen het betreffende bedrijf is proces-verbaal opgemaakt. De overtreding is geconstateerd op woensdagmiddag 4 april.

Politie neemt minibike in beslag

OOSTERHOUT: Een politieman zag woensdagavond 4 april om 20.30 uur een jongen rondrijden door winkelcentrum Zuiderhout op een zogenaamde mini-bike. Het ging om een 16-jarige jongen uit Oosterhout. Hij moest zijn minibike inleveren, want die werd in beslag genomen. Tegen de knul is proces-verbaal opgemaakt.

De kleine apparaten zijn in staat om hoge snelheden te halen. De gevolgen bij een eventuele val laten zich raden. Door de zeer geringe hoogte worden de minibike en zijn bestuurder door andere weggebruikers over het hoofd gezien en dit verhoogt het risico op een ongeluk. Het is ook niet mogelijk om een kenteken voor deze machientjes te
verkrijgen. Het gebruik op de openbare weg is verboden en zal ook niet worden toegestaan. Om die reden is het ook niet mogelijk om een verzekering af te sluiten.

Snelle automobilist blijkt onder invloed van alcohol

KAATSHEUVEL: De politie verbaliseerde donderdagochtend 5 april een 43-jarige man uit Polen. De man reed met 89 km/u over de Europalaan (50 km/u). In overleg met de Officier van Justitie moest de man meteen 325,- afrekenen. Bij de afhandeling roken de agenten een sterke alcohollucht. Hierop volgde zijn arrestatie. In het politiebureau bleek dat de verdachte niet in staat was om een ademanalyse te ondergaan. Vandaar dat een GGD-arts werd ingeschakeld om een
bloedproef af te nemen. Het bloedmonster wordt in het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het exacte alcoholpromillage.

Bekeuringen tijdens verkeerscontroles

GEMEENTE WAALWIJK / GEMEENTE LOON OP ZAND: De vijf speerpunten waarop de politie extra streng toezicht houdt zijn:
Snelheidsovertredingen
Alcoholgebruik in het verkeer
Door rood licht rijden
Geen helm dragen
Geen gordel dragen.
Uit onderzoek en analyse van ongevallen blijkt namelijk dat door deze overtredingen verreweg de meeste verkeersslachtoffers vallen. Op woensdag 4 april controleerde de politie in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand daarom op deze overtredingen, met de navolgende
resultaten:

Schoolstraat Waalwijk
3 x Snelheidsovertreding
9 x Niet dragen autogordel (boete 75,-)

1 x onnodig seinen naar andere weggebruikers (boete 50,-)

Ambrosiusweg Waalwijk:

2 x Niet dragen autogordel (boete 75,-)
9 x snelheidsovertreding

Akkerlaan Waalwijk:
5 x Niet dragen autogordel (boete 75,-)

Groenewoudlaan Waalwijk:
14 x niet dragen autogordel (boete 75,-)

1x niet dragen valhelm op bromfiets (boete 50,-)

Heistraat Sprang-Capelle:

1 x niet dragen valhelm op bromfiets (boete 50,-)
1 x snelheidsovertreding van bromfiets

Bevrijdingsweg Sprang-Capelle:

3 x niet dragen autogordel (boete 75,-)
waarvan er een direct betaald moest worden door overtreder die buiten Nederland woont.

Kerkstraat Loon op Zand:
17 Niet dragen autogordel (boete 75,-)

2 x Mobiel telefoneren tijdens het autorijden (boete 130,-)
1 x niet dragen valhelm op bromfiets (boete 50,-)

Spoorstraat Sprang-Capelle:

4 x niet dragen autogordel (boete 75,-)

2 x snelheidsovertreding

Drugs en wapens in auto van brokkenmaker

KAATSHEUVEL: Politieagenten van het team Waalwijk / Loon op Zand wilden donderdagmiddag 5 april een verkeerscontrole houden op de Marktstraat in Kaatsheuvel.
Plotseling zagen zij in de verte een personenauto voluit remmen, waarna het stuur naar links werd gegooid. Daarna klonk een harde klap. Het bleek dat de auto op een verkeersbord was gebotst, waarna de vier inzittenden er te voet vandoor gingen.
In de achtergelaten auto vonden de agenten een stroomstootwapen, twee ploertendoders, wat wapens zijn ingevolge de Wet Wapens en Munitie. Verder lag er voor 63 gram aan henneptoppen, 124 gram hasj en een buisje met 15 capsules in de auto.
Een 18-jarige inwoner van Kaatsheuvel meldde zich later op de dag bij de politie. Hij verklaarde dat hij de bestuurder was op het moment van de aanrijding. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer