KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

5-4-2007

Thierry Schmitter in Team Volvo for Life

Volvo Cars Nederland steunt nu ook Paralympische zeiler Thierry Schmitter (37). Schmitter won de bronzen medaille op de Paralympische Spelen van Athene 2004 en bereidt zich nu voor op Beijing 2008. Thierry Schmitter is geboren in Frankrijk en woont sinds zijn derde in Nederland.De Hagenaar studeerde Maritieme Techniek aan de TU Delft. Schmitter zeilt nu in de 2.4 klasse. Deze gedreven topsporter zeilde van jongs af aan, maar gaf de voorkeur aan de bergsport. Tot Schmitter zijn rug brak na een klimongeluk in 1998. Gevolg was een complete dwarslaesie vanaf de 12de wervel.
Het was mijn bedoeling om na het behalen van mijn diploma als berggids mijn baan als ingenieur op te geven en als gids door te gaan een leven in harmonie met de natuur.
Na een revalidatie van vele maanden pakte Schmitter zijn leven weer op. Sinds begin 2000 werk ik bij het Europees Octrooi Bureau te Rijswijk als Patent examiner. Mijn werk combineer ik met topsporten en een druk gezinsleven. Ik heb drie kinderen van 11, 9 en 5 jaar. In de zomer van 2001 kwam ik weer in aanraking met het wedstrijdzeilen. Een derde plaats tijdens de WK in Athene begin september 2003 maakte de weg vrij voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen van Athene 2004. Thierry sluit vastbesloten af. De volgende natuurlijke stap is deelname aan Beijing 2008. En dit keer alleen voor goud! Schmitter komt voor het eerst weer in actie tijdens de Semaine Olympique te Hyeres, Frankrijk van 21 tot 28 april 2007.
Volvo Cars Nederland koestert de zeilsport. Om die reden is Volvo een van de hoofdsponsors van het Watersportverbond en is het tevens de enige partner van het Volvo Talent Plan, de jeugdopleiding van het Nederlandse Topzeilen. Volvo ondersteunt ook een aantal Nederlandse topzeilers op individuele basis door hun te voorzien van autos en zodoende een waardevolle bijdrage te leveren aan hun
mobiliteitprobleem. In ruil daarvoor treden deze topsporters op als ambassadeurs onder naam Team Volvo For Life.

Op dit moment bestaat Team Volvo for Life uit:
Casper Bouman (Wereldkampioen windsurfen 2006)
Joeri van Dijk (tweevoudig jeugdwereldkampioen windsurfen)
Sven en Kalle Coster (6de op Olympische Spelen 2004 in de 470 klasse) Alle negen dames van het succesvolle Olympische Yngling team
Thierry Schmitter (Bronzen medaille 2.4 Klasse Athene 2004)

Internetadres: www.volvoforlife.nl