Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 5 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 05-04-2007

Cocaïne

Koog aan de Zaan, woensdag 4 april 2007, 15:46 uur.

De politie heeft een 43-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden voor zijn eigen veiligheid. Na een melding dat een man vernielingen aan zijn woning op de Leliestraat pleegde en door tuinen richting Irisstraat ging troffen agenten hem aan. De man was ernstig verward en de agenten moesten boven op hem gaan zitten om hem in bedwang te krijgen. Omdat de man mogelijk zwaar onder invloed was van verdovende middelen werd hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek is gebleken dat de Koger vermoedelijk cocaïne had gebruikt.

Bejaarde bestolen

Wormerveer, woensdag 4 april 2007, 16:02 uur.

Een 87-jarige bewoonster van een aanleunwoning aan de Vinkenstraat heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee. Woensdagmiddag tegen twee uur kwam een 30- à 40-jarige vrouw bij haar aan de deur die vertelde goederen te verkopen voor dove en blinde kinderen. De bewoonster kocht vervolgens voor het 'goede doel' voor ruim 22 euro een paar doekjes en pleisters. De 'collectante' vroeg en kreeg vervolgens een glaasje water en vertrok. Korte tijd later bleek de portemonnee verdwenen. De dievegge / oplichtster zou volgens de aangeefster ongeveer 170 tot 175 cm lang zijn en halflang donkerblond haar hebben dat zij in een paardenstaart droeg. Zij droeg een grijze halflange jas en had om hele hand een ring om haar vinger.

56 boetes bij verkeerscontrole

Purmerend, 4 april 2007, 09:30-15:00uur

Tijdens een uitgebreide verkeerscontrole op de Purmerenderweg werden woensdag 56 bestuurders bekeurd. Van een 20-jarige inwoner van Purmerend werd het rijbewijs ingevorderd omdat de auto van de man de geluidsnorm overschreed. De overige overtredingen liepen uiteen van het niet dragen van de gordel, overbelading, rijden zonder rijbewijs, defecte losbreekreminrichting, onveilig vervoeren van kinderen, gladde banden, verlopen APK, overschrijding geluid en niet werkende (rem)verlichting. Twee bestuurders bleken nog een boete te hebben openstaan en konden die ter plaatse betalen. Naar twee vervoerders zal verder onderzoek gedaan worden in verband met de milieu eisen. Verder werden enkele taxichauffeurs bekeurd voor onder andere het niet hebben van een taxameter, rijden zonder kentekenbewijs of het niet invullen van de rittenstaat. Met behulp van een zogenaamde catch-ken konden vier voertuigen die gesignaleerd stonden aan de kant gezet worden. In totaal werden op de Purmerenderweg 181 personenauto's, 33 aanhangwagens, 15 vrachtwagens en 23 taxi's gecontroleerd. Behalve de politie Zaanstreek-Waterland waren ook de dienst Motorrijtuigenbelasting, de KLPD en IVW taxizaken (Inspectie Verkeer en Waterstaat) aanwezig.

Drankrijder

Purmerend, 5 april, 00:11 uur

Op de Purmersteenweg werd donderdag, even na middernacht, een 43-jarige Purmerender aangehouden. De man zat onder invloed (0,7) achter het stuur van zijn auto en kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal.

Geen autogordel om

Assendelft/Wormerveer, 14.00, 16:30 uur

Tijdens een gordelcontrole op de Rode Ring in Assendelft en de Zaanweg in Wormerveer hebben agenten woensdagmiddag tien boetes uitgedeeld. Negen mensen droegen geen autogordel en één persoon werd bekeurd voor het op straat gooien van afval.

Op de Dorpsstraat in Assendelft werd met behulp van een radarauto op snelheid gecontroleerd. Van de ruim duizend bestuurders die tussen halfdrie en halfvijf over de Dorpsstraat reden, waren er 56 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur.

55 km per uur te hard

Noordbeemster, 4 april 2007, 04:45-09:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 175 km per uur. Van de 5990 voertuigen reden er 530 te snel.

Eén op de twintig bestuurders te hard

Purmerend, 4 april, 10:00-12:20 uur

Op de Van IJsendijkstraat werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 72 km per uur te hard. Van de 1148 voertuigen die gecontroleerd werden, overschreden er 67 de snelheidslimiet.

Glaasje teveel op

Zaandam, 4 april, 16:45 uur

Op de Westzijde werd woensdagmiddag een 43-jarige man uit Zaandam aangehouden. De man bestuurde onder invloed van alcohol zijn bromfiets en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

Benzine geloosd

Oostzaan, donderdag 5 maart 2007, 08:21 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een benzinelozing bij het BP-tankstation aan de Rijksweg A8. Een automobilist tankte in de nachtelijke uren met een personenwagen benzine in plaats van diesel. Hij loosde de benzine vervolgens op de parkeerplaats in een regenwaterput. Hierdoor kwam een gedeelte van het mengsel in het oppervlaktewater terecht. Door nog onbekende oorzaak kwam ook een gedeelte van de stof in de kruipruimte van het tankstation. Daar kwamen dampen vrij waardoor twee personeelsleden onwel werden. Zij hebben zich onder medische behandeling laten stellen. Het tankstation werd vanwege de benzinedampen in de kassa- en winkelruimte tot in de middag afgezet. Rijkswaterstaat, het waterschap en de brandweer zorgen dat de milieuschade wordt geruimd. De politie heeft luchtfoto's van de verontreiniging gemaakt en de afdeling milieu maakt proces-verbaal op.

Drankrijder tegen lantaarnpaal

Zaandam, 4 april 2007, 21:57 uur

Een 62-jarige man uit Assendelft heeft zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij woensdagavond met drank op tegen een lantaarnpaal aanreed op de Hoofdtocht. De bestuurder kan zich vrijwel niets herinneren van het ongeval. De man had meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn adem en is met vermoedelijk een gebroken neus en een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn voertuig raakte waarschijnlijk total loss en werd door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie heeft naast het invorderen van het rijbewijs proces-verbaal opgemaakt.

Snelle brommer

Purmerend, woensdag 4 april 2007, 13:20 uur.

De politie heeft na een achtervolging van een bromfiets op de Einsteinstraat een 19-jarige veelpleger uit Purmerend aangehouden. Een bromfietser met passagier reed met hoge snelheid over de Westerweg. Een agent op de motor staakte na korte tijd de achtervolging vanwege de gevaarlijke capriolen die de bestuurder uithaalde. De bromfiets werd na wat zoeken enkele malen teruggevonden maar ging er steeds zo gevaarlijk rijdend vandoor dat achtervolgingen als snel werden afgebroken. De passagier werd, nadat hij een sloot was overgestoken, in het industriegebied aangetroffen en aangehouden. Uit verder onderzoek bleek dat de bestuurder een 17-jarige Amsterdammer was. Hij zal in een later stadium worden gehoord. De Purmerender werd na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld.

Auto's bekrast

Purmerend, woensdag 4 april 2007.

De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen aan auto's op de Bisschop Romererostraat en omgeving. Tot nog toe werd aangifte gedaan van bekrassing van 13 voertuigen. De vernielingen hebben vermoedelijk plaatsgevonden op woensdagmiddag. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Purmerend Purmer via 0900-8844.

Oplichter aangehouden

Zaandam, donderdag 5 april 2007, 11:32 uur.

De politie heeft een 64-jarige man uit Alkmaar aangehouden als verdachte van oplichting. Een 80-jarige bewoonster van de Grootscheepmakerstraat werd aangeboden de kachel schoon te maken. De vrouw sprak hiervoor een gering bedrag af. Even later wilde de man, terwijl hij vermoedelijk niets aan de kachel had gedaan, een bedrag van 285 euro incasseren. De vrouw betaalde de man wat geld en sprak af dat de man later op de dag het restant kon halen. De vrouw meldde zich vervolgens bij het politiebureau waar zij haar verhaal vertelde. Aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten even later de man aanhouden. Het geld dat de vrouw betaald had werd terug gegeven. De verdachte werd in afwachting van verhoor ingesloten.