Ingezonden persbericht


Nr. 106

Hilversum, 4 april 2007

Jubileum 40 jaar EO in teken van dankbaarheid

Het feestjaar rond het 40-jarig bestaan van de EO is vandaag geopend met een persconferentie. Voorzitter ds. Arie van der Veer sprak in zijn toespraak dankbaarheid uit naar God voor het 40-jarig bestaan van de omroep. EO-coryfee Henk Binnendijk overhandigde symbolisch het eerste exemplaar van het jubileumboek 'Altijd goed voor... Hartkloppingen' aan X-Factor winnares Sharon Kips die op haar beurt bekendmaakte samen met X6 te zullen optreden op de EO-Jongerendag 2007. Directeur Henk Hagoort beschreef de 'X-Factor' van de EO als 'dicht bij God en dicht bij mensen'. In veertig jaar tijd is de EO van buiten wel veranderd, maar van binnen altijd hetzelfde gebleven. Half april start de EO met een nieuwe corporate campagne met het thema 'Geloven is...'.

Corporate Campagne
De nieuwe corporate campagne van de EO sluit aan op de vorige campagne waarin woorden als 'vertrouwen', 'vooruit zien' en 'trouw' centraal stonden. "De nieuwe campagne is concreter, doordat we benoemen wat geloven is", aldus projectleider Marike Wierstra. "Vergeving, verzoening en vertrouwen zijn belangrijke waarden uit het christelijk geloof en belangrijke thema's voor de EO. Vandaar dat we onder andere gekozen hebben voor 'Geloven is... leven in vertrouwen' en 'Geloven is... opnieuw willen beginnen'."

Jubileum-activiteiten
Het 40-jarig bestaan van de EO wordt op allerlei manieren gevierd. De Nederland Zingt-dag, de EO-Jongerendag en de EO-Gezinsdag hebben dit jaar een extra feestelijke intsteek. Er worden een aantal jubileumreizen georganiseerd met reisleiders als Willem Ouweneel en Kees van Velzen. Begin mei is er zelfs een speciaal Jubileumweekend voor EO-leden in Vakantiepark De Eemhof. In april presenteert de EO de resultaten van het jubileumonderzoek 'De verlegenheid voorbij'. Op televisie en radio zijn de komende maanden verschillende documentaires te zien en te horen rond het 40-jarig bestaan van de EO. Kijk voor een uitgebreid overzicht van alle activiteiten op www.eo.nl/40jaar

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht