Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 5 april 2007

Bredanaar (46) aangehouden na lastigvallen vrouwen

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 02.30 uur een 46-jarige Bredanaar aangehouden op de Vismarktstraat. Hij zou in een horecazaak aldaar een groep vrouwen hebben lastig gevallen en een medewerkster van de zaak bij de keel gegrepen hebben.De man is mee naar het bureau genomen. Hij ontkende in alle toonaarden; met een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde is hij na verhoor heengezonden.

Beschonken automobilist aangehouden

BREDA: Een 31-jarige Bredase automobilist is woensdagavond kort na 23.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding van een auto die in een sloot aan de Emerparklaan in de sloot was geraakt. Ter plaatse troffen ze de Bredanaar aan die verklaarde een paar flessen bier gedronken te hebben. Agenten lieten hem blazen wat resulteerde in een ademalcoholgehalte van 390 ug/l. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Aanhouding na burenruzie om schutting

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 17.15 uur een 71-jarige Bredanaar aangehouden na een burenruzie in het Laagbos. Zijn buurman belde de politie, nadat die naar eigen zeggen door de verdachte was mishandeld. Beide mannen leven al jaren met elkaar in onmin. Toen het slachtoffer in een pas gebouwde muur op de erfafscheiding wilde boren, verloor de 71-jarige man zijn zelfbeheersing. Naar eigen zeggen heeft hij zijn buurman slechts geduwd; het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling, bedreiging, vernieling en erfvredebreuk. Na verhoor is de verdachte heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie vrouwen aangehouden na winkeldiefstal in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Een 18-jarige inwoonster van Roosendaal is woensdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Dat gebeurde in een winkel in het Winkelcentrum. Personeel zag dat de vrouw en flesje parfum wilde meenemen zonder te betalen. Daarop werd ze aangehouden. De Roosendaalse ontkende de diefstal. Twee vriendinnen van haar, een 23-jarige inwoonster van Etten-Leur en een 19-jarige Bredase, werden ook aangehouden. Zij bedreigden een
winkelmedewerkster, omdat ze boos waren over de aanhouding van hun vriendin. Na verhoor zijn de drie vrouwen heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bredanaar aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.15 uur een 21-jarige inwoner van Breda aangehouden op Keermanslaan. Hij had kort daarvoor een medewerkster van een supermarkt aan het Valkeniersplein geslagen, na een conflict over een telefoonkaart. De kaart werkte volgens de man niet en hij wilde zijn geld terug. De medewerkster vertelde dat ze dat niet kon doen. Na enige discussie sprong de man over de balie en sloeg de vrouw tegen haar schouder. Zij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Aangehouden na mishandeling

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmiddag rond 13:30 uur in de Van Rooylaan een 47-jarige vrouw uit Etten-Leur aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van mishandeling van een 59-jarige vrouw uit Etten-Leur. De twee vrouwen kregen ruzie toen het slachtoffer een kleed wilde uitkloppen en de was van de 47-jarige onderbuurvrouw buiten stond. Toen de 59-jarige enige tijd later naar buiten ging, stond daar de 47-jarige en ontstond er een woordenwisseling. Deze liep uit de hand en de verdachte verkocht het slachtoffer een klap in het gelaat. De vrouw is meegenomen naar het bureau en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaak.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdag rond 13:30 uur een op de Ginnekenweg een 17-jarige Bredase aangehouden wegens winkeldiefstal. Het meisje probeerde twee paar schoenen van 35 euro uit de winkel mee te nemen zonder te betalen. Toen ze langs de detectiepoortjes liep ging het alarm af. De verdachte moest mee naar het bureau voor verhoor. Daarna werd zij aan haar ouders overgedragen. Over haar straf wordt nog gesproken in het Justitieel Casus Overleg.

Jongens aangehouden

BREDA: De politie heeft woensmiddag rond 13:50 uur op het Schoolakkerplein drie Bredase jongens (15, 15, 14) aangehouden. Dit gebeurde nadat ze een 69-jarige man fietser en zijn vriendin, die in een scootmobiel reed, lastig zouden hebben gevallen. Daarnaast zouden ze een kliko omver hadden gegooid. De verdachten waren op straat voor een project van school en misbruikten de situatie om baldadig te doen. De politie heeft de drie gedurende het onderzoek in verzekering gesteld. In de loop van de vrijdag zijn ze in vrijheid gesteld. Het is nog niet duidelijk welke straf hen boven het hoofd hangt.

Auto weg na inbraak

ETTEN-LEUR: In een woning in de Deken Koopmanslaan is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Daarbij werd ook een bestelbus meegenomen. Het betreft een grijze Opel Vivaro, kenteken 79-VDH-5. Onbekenden wisten de woning binnen te komen via het zogenaamde bovenlicht. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner, sporenonderzoek gedaan en heeft inmiddels het voertuig gesignaleerd staan.

Over inbraak
De politie constateert regelmatig dat inbrekers een woning binnenkomen via het bovenlicht. Dit is een klein kantelraam, dat boven een groter raam of deur is gelegen. Deze raampjes worden vaak opengelaten zodat er frisse lucht de woning kan binnenkomen. Hoewel het over het algemeen kleine raampjes zijn die beperkt open kunnen, lukt het inbrekers toch vaak om hierdoor naar binnen te komen. De politie adviseert om bovenlichten altijd te sluiten wanneer u niet thuis bent.

U kunt zelf een heleboel doen om u tegen inbraak te beveiligen. Ook al verschillen de omstandigheden, inbraakpreventie is overal mogelijk. Want als het voor een inbreker te veel tijd en moeite kost om binnen te komen, zoekt hij een ander doelwit. Een inbreker kiest nu eenmaal graag de weg van de minste weerstand. Hij of zij gaat vaak gespannen "op pad en werkt dus het liefst snel en ongezien. Daar liggen dus kansen om met preventie iets tegen inbraak te doen. Daarvoor hoeft u van uw huis echt geen bunker te maken. Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u het inbrekers al behoorlijk lastig maken.

Kijk op www.politiemwb.nl voor meer over de preventie van woninginbraken.

Heler aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagochtend rond 09:00 uur in de Bernard de Wildestraat een 25-jarige Bredase aangehouden op verdenking van heling. In de woning van de verdachte troffen agenten spullen aan die door de verdachte zijn gekocht, waarvan het vermoeden is dat de verdachte wist dat de spullen van diefstal afkomstig waren. Het betroffen goederen die waarschijnlijk afkomstig zijn van woninginbraken, gepleegd in verschillende plaatsen vanaf eind 2006. Ook zou het om spullen gaan afkomstig van winkeldiefstal. De vrouw is gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro