Ministerie van Defensie

05-04-2007 16:59

Duitse onderscheiding voor nederlanders

Majoor Rolf Bos van het Commando Luchtstrijdkrachten ontving donderdag samen met vijf mensen van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) de Einsatzmedaille. De onderscheiding werd uitgereikt door de Duitse generaal Wolfgang Schneiderhan.

De Duitse medaille is vergelijkbaar met de Nederlandse Herinneringsmedaille Vredesoperaties. Bos ontving de medaille voor de periode juli tot oktober 2004 toen hij in Termes, Oezbekistan samenwerkte met de Duitsers. De MIVD-leden kregen de onderscheiding voor hun samenwerking in Afghanistan in 2004/2005.

Schneiderhan ontmoet in Den Helder Commandant Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Kelder - Foto: Hennie Keeris
klik voor vergroting
Bezoek Duitse CDS
Schneiderhan brengt, eveneens in het teken van de samenwerking tussen beide landen, een tweedaags bezoek aan zijn Nederlandse ambtgenoot, Commandant der Strijdkrachten, generaal Dick Berlijn. Gisteren bezochten ze de marine in Den Helder en het 103 ISTAR landmachtbataljon in 't Harde.

Beide landen werken nauw samen in het Duits-Nederlandse Legerkorps in Münster. Andere voorbeelden van coöperatie zijn de ISAF-missie in Afghanistan en de verkoop van Nederlandse Orions aan het buurland.