Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 5 april

BERGEN OP ZOOM, 5 april 2007

Politie waarschuwt middenstanders voor valse bankbiljetten.

Politie start onderzoek na vondst 12 valse bankbiljetten.

ROOSENDAAL: De politie waarschuwt nogmaals voor het in omloop zijn van vals geld. Op 22 maart j.l. ging er al een waarschuwing uit voor het aannemen van biljetten van 200,-. Inmiddels heeft de politie zes aangiften opgenomen en zijn in totaal 12 valse bankbiljetten aangetroffen. De biljetten zijn aangetroffen in Roosendaal, Etten-Leur en Breda en worden hoofdzakelijk aan bedrijven aangeboden. De recherche van team Roosendaal heeft een onderzoek ingesteld naar het valse geld, dat van zeer goede kwaliteit is en dus met moeite van echt te onderscheiden.

De politie raadt middenstanders aan op te passen met het aannemen van biljetten van deze coupure. Ook wordt aangeraden de briefjes bij inname zorgvuldig te controleren en kleine bedragen niet met grote coupures te laten afrekenen. Oplichters zouden zo kunnen proberen met een kleine aankoop hun valse geld in te wisselen voor echt geld, dat ze uit wisselgeld verkrijgen.

Automobilist twee keer aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagavond even na 21.00 uur een 39-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. De politie hield de man staande op de Vijverberg. Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. De politie nam de man mee naar het bureau voor het afnemen van een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 445 ug/l, terwijl het maximum 220 ug/l is. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

De politie had het idee dat de man na zijn in vrijheid stelling toch weer in de auto zou stappen. Dat vermoeden bleek te kloppen toen ze hem op de Vijverberg weer in zijn auto zagen stappen. Hij is om 22.25 uur opnieuw aangehouden. Hij moest opnieuw een ademanalyse ondergaan. Hieruit kwam een uitslag van 345 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 2 uur, zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is achtergehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op woensdagavond een automobilist door rood rijden op de Marconilaan. Hij kreeg een stopteken en voldeed hieraan op de Meidoornlaan. De 38-jarige man uit Ossendrecht bleek niet in bezit te zijn van een rijbewijs en kon geen identiteitsbewijs tonen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier is hij verhoord en met een bekeuring voor het door rood rijden en het niet kunnen voldoen aan de identificatieplicht. Voor het rijden zonder rijbewijs wordt dossier opgemaakt. De rechter zal hier later zijn oordeel over vellen.

Man aangehouden na aanrijden ex-vriendin

MOERDIJK: De politie hield op donderdag een 43-jarige man uit Dordrecht aan voor poging tot doodslag. Even na middernacht kreeg de politie melding dat een vrouw door haar ex-vriend was aangereden op De Entree. De man en de vrouw zaten beiden als bestuurder in een auto, toen de man met zijn auto de auto van de vrouw meerdere malen ramde en de auto uiteindelijk begon te tollen en van de weg raakte. De man reed hierna weg richting Dordrecht. De 29-jarige vrouw uit Dordrecht en een 31-jarige inzittende uit Papendrecht bleven vrijwel ongedeerd. De auto was zwaar beschadigd en is voor sporenonderzoek in beslag genomen. Ook deed de politie op de plaats waar de aanrijding plaatsvond een sporenonderzoek. Van beide vrouwen is aangifte opgenomen. De verdachte is donderdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden op het politiebureau in Zevenbergen. Hij is in verzekering gesteld.

Man aangehouden na ernstige bedreiging vriendin

LANGEWEG: Op donderdag kreeg de politie even na 02.00 uur melding van een ernstige bedreiging in een woning in de genoemde gemeente. Een 35-jarige vrouw zou door haar 35-jarige vriend in hun woning met de dood zin bedreigd. De politie hield de man aan, waarbij de verdachte zich verzette. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten

Automobilist bekneld na eenzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Op donderdag gebeurde er rond 06.30 uur een ongeval op de Burgemeester Schneiderlaan. Een 46-jarige man uit Etten-Leur was met zijn auto door onbekende oorzaak tegen een boom gereden. Bij aankomst van de politie was hij niet aanspreekbaar en zat bekneld. Nog voor de aankomst van de ambulance kwam hij bij. De man is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De auto is getakeld.

Medewerkers bedrijf houden koperdief aan

BERGEN OP ZOOM: Medewerkers van een bedrijf aan de Van Konijnenburgweg zagen op donderdagochtend een onbekende man over het bedrijfsterrein lopen. Bij het zien van de medewerkers ging de man er vandoor. In de omgeving troffen de medewerkers een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij was in bezit van koperen bedrading. De politie nam de man mee naar het politiebureau. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Na verhoor is de verdachte in de loop van de middag in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg